Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa că a citit documentul care este ”un banc prost”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, aşezat, serios despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul”, a afirmat Cristian Ghinea.

Acesta acuză PSD de mai multe ”minciuni gogonate” şi a detaliat aspectele din moţiune la care se referă.

Ghinea afirmă că au intrat 1.6 miliarde euro din fonduri strcturale în România, ceea ce înseamnă ”10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta”.

”Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorbţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55% în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a mai afirmat Ghinea.

”Spuneţi că Guvernul nu a alocat bani pentru combaterea epidemiei de COVID. Fals. 2,7 miliarde lei au fost alocaţi în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România. Sunt proiecte în curs de implementare. Şi aceste informaţii se gasesc pe site. Puneţi mâna şi citiţi că nu doare”, a mai afirmat Ghinea. 

Acesta susţine că PSD fuge de PNRR ca Dracu de tămâie. 

Ghinea de detalia ”cele 8 motive pentru care PSD fuge de PNRR ca Dracul de tămâie”.

”PSD fuge de acest examen pentru că îşi pierde pilele. Companiile de stat – praf le-aţi făcut. Prin PNRR vom reforma companiile de stat. Nu vor mai fi vacile voastre de mult”, a afirmat Ghinea, vorbind apoi despre păduri.

”Mafia lemnului şi PSD sunt mână în mână. Prin PNRR vom reface sistemul SUMAL. Tăiem accesul mafiei la păduri”, a mai declarat Ghinea.

Ghinea a acuzat PSd şi când a vorbit despre digitalizare.

”În 2016 am găsit la guvern o căpuşă care folosea digitalizarea ca buzunar personal. Vom organiza licitaţii internaţionale pentru această infrastructură şi când spun asta nu mă refer la refugiatul politic Sebi Ghiţă”, a mai declarat Ghinea.

Ministrul a făcut referire la cele 8 spitale regionale pe care le-a promis PSd, fără a realiza vreunul.

”Prin PNRR vom avea 434 de km de autostrăzi noi. Îşi doreşte PSD autostrăzi. Hai să vedem ce spune dl Dîncu. L-aţi angajat la PSD ca pe Agamiţă Dandanache. Am pus prea mulţi bani la autostrăzi – citez din Agamiţă Dîncu Dandanache. PSD trebuie să spună românilor cu faptul că am pus mulţi bani de autostrăzi în PNRR”, a mai afirmat ministrul.

”Am prevăzut în plan un sistem foarte strict de monitorizare şi prevenţie a fraudelor. Asta este. Ghinion pentru PSD. Nu veţi putea şpăgui, nu veţi putea fura bani de la PNRR. A început să funcţioneze şi Parchetul European. Doamna Kovesi să vă păzească. Aţi alungat-o din ţară şi aţi dat de dracu iar”, a mi afirmat ministrul.

”Domnule Ciolacu, ţinem pariul da? Dacă e respinsă moţiunea, aştept să faceţi un gest de onoare şi să vă daţi demisia. PSD nu înţelege nimic din fondurile europene. Vom merge mai departe şi această coaliţie face bine pentru România”, a mai declarat Ghinea.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.