Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache este propunerea PSD pentru şefia Consiliului Legislativ, în timp ce PNL l-a propus pe fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean. Un alt candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este Ionuţ Duli Mazâlu. Camera Deputaţilor şi Senatul vor vota în plen reunit, marţi, de la ora 16.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE Birourile permanente reunite ale celor două Camere au avut pe ordinea de zi a şedinţei de marţi candidaturile pentru Consiliul Legislativ şi procedura de acces şi participare pentru şedinta de plen reunit de la ora 16.00.
 
Candidaturi preşedinte Consiliu Legislativ: Florin Iordache, Ionuţ Duli Mazâlu, Augustin Zegrean.
 
Candidaturi preşedinte Secţia de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ - George Edward Dircă, Augustin Zegrean, Ciochiu Andrei.

ŞTIREA INIŢIALĂ PSD nu îl mai avea pe liste pe un loc eligibil pe deputatul social-democrat Florin Iordache la alegerile parlamentare din 6 decembrie, însă funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ nu este pe o perioadă determinată ca mandatul de parlamentar.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit din nou, până marţi ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia preşedinte al Consiliului şi cea preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Motivul este că luni nu a fost depusă nicio candidatură.

În cazul în care vor fi depuse la termenul stabilit, marţi la ora 16.00 va fi un plen reunit.

Funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ rămăsese vacantă după demisia lui Şerban Iliescu. De asemenea, este vacantă şi funcţia de preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ după demisia lui Gheorghe Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.