Candidatul PNL-USR PLUS Nicuşor Dan a obţinut la alegerile locale de duminică 47,8 % din voturi, profilându-se drept câştigător al Primăriei Capitalei, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde, după prelucrarea datelor centralizate la închiderea urnelor. Primarul în funcţie, candidatul PSD Gabriela Firea, a obţinut 38,2% din voturi, ea fiind urmată de candidatul PMP Traian Băsescu, cu 9,4 % din voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform datelor finale, Florin Călinescu a obţinut 1,8% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu 1,6%.

Ceilalţi candidaţi au scoruri sub 1%.

Numărul secţiilor de votare şi numărul alegătorilor intervievaţi au fost - 120 de secţii distribuite proporţional cu numărul de votanţi pe cele 6 sectoare în cadrul Municipiul Bucureşti, 35 de secţii de votare în Municipiul Craiova şi 30 de secţii de votare în Municipiul Constanţa.
Numărul de votanţi care au fost intervievaţi a fost de peste 13.000 în cazul Municipiului Bucureşti (distribuit proporţional pe sectoare), peste 4000 de votanţi în Municipiul Craiova şi peste 3900 în Municipiul Constanţa.
 
În realizarea cercetării au fost implicate circa 500 de persoane (circa 400 de operatori de interviu, 30 de operatori call-center, 20 de coordonatori de teren şi 15 experţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Candidatul PNL-USR PLUS Nicuşor Dan a obţinut la alegerile locale de duminică 47,2 % din voturi, profilându-se drept câştigător al Primăriei Capitalei, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde, după prelucrarea datelor centralizate până la ora 19:30. Primarul în funcţie, candidatul PSD Gabriela Firea, a obţinut 39% din voturi, ea fiind urmată de candidatul PMP Traian Băsescu, cu 8,6% din voturi.

Conform aceloraşi date, Florin Călinescu a obţinut 1,7% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu 1,6%.

Ceilalţi candidaţi au scoruri sub 1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.