Elena Udrea a venit, joi, la Parlament, pentru audierea în Comisia de control al SRI, ea declarând la sosire că le va spune membrilor comisiei lucruri pe care le ştie, în mod direct sau indirect, despre felul în care ”statul paralel controlează astăzi societatea, folosind justiţia ca instrument principal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Nu o să reclam nimic, o să spun lucruri pe care le cunosc din experienţa proprie, directă sau indirectă, lucruri care contează şi care sunt relevante pentru modalitatea în care sistemul, statul paralel controlează astăzi societatea, folosind justiţia ca instrument principal”, a afirmat Udrea.
 
Ea a precizat că scopul audierii este de a lămuri lucruri care s-au spus până acum de alte persoane şi în care a fost invocată.
”Şi să spun la rândul meu ceea ce ştiu despre cum s-a construit acest stat paralel în ultimii ani în România”, a completat fostul deputat.
 
Elena Udrea a spus că nu ştie dacă se află pe lista lăsată la comisie de fostul an gajat al SRI Daniel Dragomir.
 
”Dar dacă am fost invitată pot să presupun că aş fi. Nu am văzut lista”, a adăugat Udrea, exprimându-şi speranţa că ancheta comisiei va avea succes.
 
„Parlamentarii vor fi ajutaţi, dacă vor să fie ajutaţi. A mai fost o comisie care zic eu că a cam eşuat în raportul ei, comisia sufrageria (comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 - n.r.), sper că această comisie va avea mai mult succes cu lucrările pe care le derulează. Dacă parlamentarii se vor teme în continuare să iniţieze o schimbare care ţine de Parlamentul României, atunci sigur, ne-am plimbat, am venit, am văzut şi am plecat”, a conchis Udrea.
 
Săptămâna viitoare urmează să fie audiat şi Traian Băsescu de Comisia pentru controlul SRI.

Fostul angajat al SRI Daniel Dragomir a declarat, în 19 septembrie, după ce a fost audiat în comisie, că a prezentat membrilor acesteia o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate „pentru înţelegerea statului paralel”. El a precizat că lista cuprinde ofiţeri activi şi în rezervă ai SRI, oameni politici, oameni de afaceri şi din media.

„Am discutat despre culoarele din Justiţie şi despre chestiunile referitoare la siguranţa naţională. Am dat o declaraţie cuprinzătoare. Am dat şi documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înţelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat şi o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înţelegerea statului paralel. Sunt persoane ofiţeri activi ai SRI, ofiţeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri şi oameni din media", a spus Dragomir.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.