Deputata Elena Udrea a atacat-o dur, sâmbătă, pe Monica Macovei, despre care a spus că este ”o moralistă de mucava” care nu s-a interesat de unde i-au venit în 2009 banii de campanie la alegerile europarlamentare, din moment ce câştigarea alegerilor i-a adus un salariu de 7.000 de euro pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elena Udrea a făcut aceste afirmaţii pe Facebook, într-o postare de sâmbătă seara. ”Pun o întrebare moralistei de mucava: cu ce bani şi-a făcut zecile de mii de afişe, bannere, mash-uri etc. în campaniile de la europarlamentare? Moralitatea nu a obligat-o să afle dacă nu cumva cu banii de la Microsoft, aduşi la partid de Sandu, Cocoş, Pinalty &Co, în 2009, sau cu bani din "borduri", in 2014? Ei, pentru un salariu de 7000 de euro pe lună, evident că nu a simţit nicio obligaţie...”, a scris Udrea.

Postarea acesteia este o reacţie la comentariile făcute de Monica Macovei, vineri seara, la B1 TV, referitoare la decizia Curţii Constituţionale ce a blocat folosirea interceptărilor făcute de către SRI în anchetele demarate de către DNA. ”Cred că judecătorii CCR sunt înţelepţi şi vor da o perioadă de circa un an de zile pentru procurarea şi punerea în funcţiune a aparaturii de supraveghere tehnică şi o perioadă în care să fie valabile interceptările deja efectuate. Altfel, vor fi aruncate în aer toate dosarele care sunt astăzi în lucru sau în curs de judecare”, spunea Macovei. 

Europarlamentarul a menţionat, printre altele, şi dosarele penale ale Elenei Udrea, a căror instrumentare ar avea de suferit. ”De exemplu – dosarul Microsoft, dosarele lui Mădălin Voicu şi Păun, dosarele lui Elena Udrea sau Alina Bica, cele cu preşedinţii de consilii judeţene - toţi care sunt astăzi în curs de cercetare sau în curs de judecare. Dacă nu se dă un termen până la care să se procure această aparatură de supraveghere tehnică şi o perioadă în care să fie valabile interceptările deja efectuate, atunci s-a terminat cu anchetele şi cu aceste dosare – sunt aruncate în aer”, a arătat Macovei.

În replică, Elena Udrea susţine că dosarele sale nu se fundamentează pe interceptări, ci doar pe nişte denunţuri ale altor persoane. ”Când răutatea=complexe+prostie... Aflu că Monica Macovei este disperată că scap de dosarele făcute de prietena ei, ca urmare a deciziei CCR de a declara neconstituţionale interceptările realizate de SRI. Dacă nu ar fi obsedată de mine, sau chiar şi aşa, dacă ar avea puţină decenţă, nu ar dezinforma pe cei care se uită în gura ei, de fost procuror comunist. În dosarele mele nu există NICIO interceptare, în ceea ce mă priveşte. Sunt doar turnătoriile unora care, ca să fie lăsaţi liberi şi cu banii la ei, au recunoscut că au luat şpagă, dar au minţit că a fost pentru mine”, a spus Udrea.

Curtea Constituţională a decis, la jumătatea lunii februarie, că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de ”alte organe specializate ale statului” decât organul de cercetare penală sau lucrătorii specializaţi din cadrul poliţiei este neconstituţională.

viewscnt

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.