Deputatul Elena Udrea a scris, marţi, pe Facebook, că va verifica dacă are într-adevăr datorii la ANAF, pentru că nu are încredere în "acurateţea" informaţiilor publicate de autorităţi, însă se întreabă cum ar putea să achite această datorie având în vedere că DNA i-a blocat toate conturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ANAF zice că nu am plătit un impozit de 39.000 RON. Verific pentru că nu am încredere în acurateţea informaţiilor lor. Oricum, din cei aproape 150.000 de datornici anunţaţi, restanţa mea ar fi nerelevantă faţă de sutele, zecile de milioane ale altora. Dar chiar şi aşa, dacă ceva a scăpat contabilei mele şi am o datorie, evident că voi încerca să o plătesc", scrie Udrea.

Deputatul precizează că va "încerca" să plătească având în vedere că are toate bunurile sechestrate, toate conturile poprite şi toate veniturile blocate de către DNA, în dosarele în care este cercetată. Udrea adresează şi o întrebare către DNA - cum ar putea să plătească datoria cu toate conturile blocate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 "Pe de o parte statul prin ANAF îmi cere să plătesc, pe de altă parte tot statul, prin DNA, îmi blochează orice posibilitate de plată!!!
Şi după o altă normă aberantă din noul Cod de Procedură Penală, odată ce ţi s-a pus sechestru, nu mai poate fi ridicat până la sfârşitul procesului!!! Deci, întreb DNA şi ANAF, în cazul în care voi constata că am într-adevăr această restanţa, cum aş putea să fac plata?", scrie Udrea, pe Facebook.

Deputatul Elena Udrea apare pe lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat făcută publică de către ANAF, cuantumul total al datoriilor ei fiind de 39.232 de lei.

Cea mai mare parte a datoriilor Elenei Udrea este către bugetul de stat. Astfel, ANAF pretinde de la Elena Udrea pentru bugetul de stat 28.856 de lei ca obligaţii fiscale principale la care se adaugă obligaţii fiscale accesorii în valoare de 226 de lei.

Alte obligaţii fiscale ale deputatei sunt către Fondul naţional unic de asigurări sociale de stat, anume 10.150 de lei.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în iunie 2015, Elena Udrea deţine în Bucureşti, singură sau împreună cu alte persoane, patru terenuri în Bucureşti şi alte 40 de hectare de teren agricol în localităţi din judeţul Călăraşi. Udrea locuieşte într-o casă din Bucureşti de 635 de metri pătraţi şi are două automobile: un Fiat 500 şi un Mercedes.

Valoarea însumată a bijuteriilor ei ajunge la 100.000 de euro. În conturile bancare, Udrea deţine 280.000 de euro şi peste 4.000.000 de lei.

Fiscul a publicat luni lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie.

Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere.

Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.