Deputatul Elena Udrea susţine că ar trebui modificat Codul Penal astfel încât făptuitorilor care fac denunţuri în dosare penale să le fie confiscaţi banii pe care i-au obţinut ilegal, chiar dacă reuşesc să scape de condamnarea cu închisoare în schimbul denunţării altor persoane, în urma înţelegerii făcute cu procurorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, unii care au făcut ilegal sute de milioane de euro scapă şi liberi şi cu banii la ei, doar făcând un denunţ, în întelegere cu procurorii. Corect este ca măcar banii să le fie confiscaţi, dacă altă pedeapsă nu primesc”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Udrea crede că ar trebui introdus un articol nou în Codul Penal, după articolul 309 care să stipuleze că "Banii, valorile sau orice alte bunuri, care au fost obţinute nelegal de făptuitorul care a efectuat denunţul se confiscă obligatoriu, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent."

În repetate rânduri, Elena Udrea a susţinut că acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii în dosarul ”Gala Bute” se bazează exclusiv pe mărturii ale altor persoane care încearcă să scape de închisoare făcând denunţuri împotriva ei, socotită de către DNA o ţintă mai importantă. Udrea i-a nominalizat pe Ştefan Lungu, fostul ei consilier, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii şi pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.