Senatorii şi deputaţii UDMR au votat miercuri, din nou, în favoarea proiectului de lege privind bugetul statului pe anul 2019, pentru că acesta prevede finanţare pentru o serie de proiecte importante pentru Transilvania, explică UDMR votul prin care solicitarea preşedintelui Klaus Iohnanis de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019 a fost respinsă de plenul Camerelor reunite. UDMTR consideră că cel mai important este ca legea să intre în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform UDMR, bugetul pe anul 2019 alocă peste 80 de milioane de lei pentru spitale moderne, 2,6 de miliarde de lei pentru funcţionarea cabinetelor de medicină de familie, aproape 35 de milioane de lei pentru construcţia şi modernizarea aeroporturilor din Transilvania, şi 1,2 miliarde de lei în plus faţă de propunerea iniţială a Guvernului, pentru construcţia autostrăzilor din Transilvania şi pentru reabilitarea unor drumuri locale şi judeţene.

Totodată, sunt prevăzute peste 51 de milioane de lei pentru biblioteci şi instituţii de învăţământ, bazine de înot didactice şi complexe sportive.

Alocaţia pentru copiii de peste 2 ani va fi majorată la 150 de lei, iar cea pentru copiii de până în 2 ani la 300 de lei, mai argumentează Uniunea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.