Deputatul PMP Robert Turceanu a declarat luni, de la tribuna plenului reunit, referitor la faptul că PMP nu a primit niciun loc în Comisiile de control ale SRI şi SIE, că este “un abuz”, motiv pentru care parlamentarii Partidului Mişcarea Populară refuză să participe “la o astfel de mascaradă” şi părăsesc sala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Propunerea pe care am să o fac de la această tribună este să citim împreună art. 64 alineatul 5 din Constituţie care sună aşa: Birourile Permanente şi Comsiile parlamentare se alcătuiesc potrivit configuraţiei politice a fiecărei Camere”, a afirmat Robert Turcescu.

Deputatul a susţinut vă este “un abuz” faptul că PMP nu a primit niciun loc în Comisiile de control ale SRI şi SIE, motiv  pentru care parlamentarii Partidului Mişcarea Populară părăsesc şedinţa de plen.

“Astăzi văd în această şedinţă a Camerelor reunite că avem în configuraţia politică despre care vorbeam şi USR, ALDE, PSD, PNL şi UDMR, dar şi PMP. Faptul că PMP, prin jocul desfăşurat în această dimineaţă între anumiţi lideri politici, nu primeşte niciun loc nici în Comisia SRI, nici în Comisia SIE, considerăm că este un abuz. Considerăm că într-un Parlament în care se vorbea despre restabilirea rolului Parlamentului, despre nevoia de a avea un adevărat control parlamentar asupra serviciilor de informaţii, ceee ce se întâmplă astăzi este un abuz. Prin urmare, grupul parlamentar al PMP va refuza să paricipe la o astfel de mascaradă, la un astfel de abuz. Ne retragem de la această şedinţă de plen. O zi bună!”, a anunţat Robert Turcescu.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat: “Mulţumesc domnul deputat. Jos mascarada, jos abuzul!”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.