Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că, după trecerea moţiunii de cenzură, mai multe ministere autorităţi şi companii publice ”au intrat în febra concursurilor făcute de ochii lumii pentru angajarea pe posturi”. ”Este greu de crezut că aceste concursuri vor fi ocupate pe criterii corecte”, susţine Turcan, care solicită PSD ”să oprească imediat colonizarea instituţiilor cu fideli de partid”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD să oprească imediat colonizarea instituţiilor cu fideli de partid! Nici după ce a fost demis, Guvernul Dăncilă nu se dezminte şi continuă cu încrâncenare să îşi ungă clienţii drept şefi în instituţii cheie ale statului. După moţiunea de cenzură, mai multe ministere, autorităţi şi companii publice au intrat în febra concursurilor făcute de ochii lumii pentru angajarea pe posturi”, a transmis, vineri, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, la Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice din mai multe judeţe, se ”aranjează” zeci de concursuri pe uşa din dos, de către ANAF.

”Guvernul PSD vrea să se asigure că PeSeDizarea statului român este completă şi că îi supravieţuieşte şi după plecarea de la guvernare. Văzând lipsa completă de profesionalism care a dus la disfuncţionalităţi grave ale instituţiilor statului în ultimii 3 ani, este greu de crezut că aceste concursuri vor fi ocupate pe criterii corecte. Este doar o altă încercare disperată de a nu pierde din mână pârghiile de control, asigurând totodată un loc călduţ pentru fidelii partidului”, a mai spus Turcan.

Aceasta cinsideră că ”toate aceste angajări prin concursuri mimate, în posturi de răspundere din instituţii, trebuie oprite”.

”Moţiunea de cenzură a însemnat exact respingerea politicii de acest tip şi demiterea Guvernului care o practică. Dacă se vor face angajări în instituţii, ele trebuie să se facă doar pe competenţă. Numai un nou Guvern învestit cât mai repede posibil poate face acest lucru”, a mai transmis Turcan.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs 58 de posturi de director, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.