Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, susţine că PNL şi PSD ar trebui să păstreze protocolul privind rotativa guvernamentală în forma negociată iniţial, prin urmare ministerul Transporturilor să le revină liberalilor. ”În acelaşi timp, dacă unul dintre partide emite pretenţii de schimbare a protocolului, mi se pare firesc ca tot protocolul să fie renegociat”, a declarat Raluca Turcan, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă, la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a fost întrebată dacă PNL ar trebui să păstreze ministerul Transporturilor la rotativa guvernamentală. 

„Din punctul meu de vedere, protocolul ar trebui menţinut aşa cum este. Să se realizeze rocada lin şi românii să vadă o responsabilitate maximă la nivelul guvernanţilor: uite, un angajament asumat a fost dus la bun-sfârşit! În decursul timpului, am văzut atâtea protocoale parafate şi răsturnate, încât oamenii oarecum se aşteaptă: ”Ei şi-au aranjat jocurile şi protocoalele au fost doar de faţadă”. În acelaşi timp, dacă unul dintre partide emite pretenţii de schimbare a protocolului, mie mi se pare firesc ca tot protocolul să fie renegociat şi văzute oportunităţile de a pune expertiză în domenii din partea partidelor. Pe fond, structura guvernului şi reprezentarea în guvern să plece şi de la expertiza cea mai bună pe care partidele o au pentru a obţine performanţă la guvernare”, a spus deputatul liberal. 

Raluca Turcan a pledat pentru o structură mai suplă a viitorului guvern, în contextul în care PSD şi PNL discută reducerea numărului de ministere. 

„Urmează un an şi jumătate extrem de dificil. Sunt deja tensiuni sociale, am văzut ce s-a întâmplat cu profesorii, vedem anunţurile Sanitas, avem proteste şi pe partea de agricultură. În acelaşi timp, bugetul de stat este cam strâns cu uşa. Aşadar, fiecare bănuţ trebuie foarte bine chibzuit. Mi-aş dori ca structura guvernului să fie mai suplă, să aibă oameni care să tragă în aceeaşi direcţie, iar partidele, dacă s-ar putea, să nu se mai certe în spaţiul public”, a conchis Raluca Turcan. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că liderii coaliţiei de guvernare au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente şi realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul de prim-ministru. Astfel, rotativa guvernamentală a fost amânată.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.