Vocile critice din PNL ar trebui să respire şi să se întrebe dacă ele au contribuit "cu maxim maximorum" la creşterea rezultatului partidului, a declarat, la RFI, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, întrebată dacă Theodor Paleologu şi Cristian Bodea ar trebui excluşi din partid, ea apreciind că "este revoltător când opt trag şi doi dorm să vină să dea lecţii cei care dorm". Theodor Paleologu reacţionează spunând că "revoltător este să dai Bucureştiul pe mâna PSD, aşa cum a făcut conducerea PNL".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, la RFI, că "vocile critice din PNL ar trebui să respire, să se uite puţin la oamenii care au muncit atât de mult pentru PNL, să se uite la locurile unde a fost performanţă şi să se întrebe dacă ei au contribuit cu maxim maximorum la creşterea rezultatului partidului".

"Eu sunt obişnuită, pentru că fac deja politică de 12 ani de zile, sunt obişnuită ca după alegeri unii care au muncit mai puţin, care au fumat trabuc şi care şi-au dat cu părerea pe la televizor să iasă şi să spună cum puteau fi lucrurile făcute mai bine. I-aş chema să vină la firul ierbii, să meargă în comune, să vadă cât de greu este să convingi oameni care au probleme vitale, probleme de supravieţuire, dacă vreţi şi să-şi pună problema acolo să răspundă, cu oameni şi cu soluţii şi cu activitate susţinută", a afirmat vicepreşedintele PNL.

Întrebată dacă Theodor Paleologu şi Cristian Bodea ar trebui excluşi din PNL, Raluca Turcan a răspuns: "Niciodată nu am susţinut excluderile, însă am susţinut să existe şi o solidaritate de partid. Este revoltător, ca în orice organizaţie, ca în orice familie, când opt trag şi doi dorm să vină să dea lecţii cei care dorm".

Deputatul PNL Theodor Paleologu a reacţionat printr-un mesaj pe Facebook, spunând că "revoltător este să dai Bucureştiul pe mâna PSD, aşa cum a făcut-o conducerea PNL".

"Revoltător este că Cezar Preda, specialistul în pierdut alegeri de la Buzău, a ajuns purtător de cuvânt al PNL Bucureşti şi că nu a contenit să-l împroaşte cu noroi pe Nicuşor Dan. Revoltător este că acelaşi Cezar Preda, veşnicul ciomăgar de serviciu al lui Blaga, cere excluderea mea din PNL. Revoltător este că aceşti FSN-işti dau tonul în PNL. Revoltător este, în sfârşit, să auzi eterna ipocrizie cu cei care «muncesc» şi cei care «nu muncesc»; dacă ne amintim de vorba unui mare lider al partidului care spunea «îmi bag ... în intelectuali», ajungem la FSN-ismul cel mai pur: «moarte intelectualilor» şi «noi muncim, nu gândim»", scrie Paleologu, luni, pe contul său de Facebook.

Conform unor surse din PNL, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a cerut, în şedinţa BPN din 8 iunie, excluderea din partid a senatorului Cristian Bodea şi a deputatului Theodor Paleologu. Acesta a afirmat în şedinţă că, prin atacurile şi declaraţiile critice la adresa conducerii partidului, după alegerile locale, cei doi au încălcat Statutul PNL. 

Potrivit surselor liberale, şi copreşedintele Vasile Blaga a fost de acord cu excluderea celor doi din partid. Cu toate acestea, formal, excluderea va avea loc după o discuţie cu Cristian Bodea şi Theodor Paleologu, aşa cum prevede Statutul PNL. Cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luată în această săptămână.

Senatorul PNL Cristian Bodea declara că în urma rezultatului de la alegerile locale filiala Bucureşti trebuie decapitată şi arăta că în acest moment există riscul ca partidul să cadă sub pragul de 30% la nivel naţional, ceea ce îl aduce la nivelul din momentul fuziunii. Bodea mai susţinea că PNL trebuie să se delimiteze de preşedintele Iohannis.

La rândul său, Theodor Paleologu a criticat conducerea PNL încă din timpul campaniei electorale în legătură cu strategia adoptată pentru alegerile din Bucureşti. 

Astfel, pe 1 iunie, Paleologu afirma, la RFI, că PNL merge spre un "dezastru garantat", pentru că refuză să îl susţină pe Nicuşor Dan ca unic candidat al dreptei.

După anunţarea exit-poll-urilor, Paleologu susţinea că, dacă partidul vrea să mai aibă o şansă de a conta, conducerea formaţiunii liberale trebuie să plece.

”Conducerea PNL este principalul vinovat pentru dezastrul alegerii Gabrielei Firea în funcţia de primar general. Mă aştept la un tsunami de revoltă şi furie a alegătorilor de dreapta împotriva acestei conduceri lamentabile”, scria Paleologu pe pagina sa de Facebook. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.