Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, spune că opoziţia are angajamente ferme din partea multor parlamentari de a vota această moţiune, în afara celor care au semnat deja şi crede că vor fi multe voturi peste 233, numărul minim pentru ca Guvernul să cadă. Turcan spune că zilele Guvernului sunt numărate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a fost întrebată de jurnalişti, joi, după citirea moţiunii de cenzură în Parlament, dacă mai continuă negocierile pentru a determina şi alţi parlamentari să voteze pentru schimbarea Executivului, spunând că dincole de semnăturile asumate vor mai fi şi alţi parlamentari care vor vota moţiunea.

“Suntem în negocieri permanente şi aşa cum am spus dincolo de cele 237 de semnături asumate, discuţiile au fost mult mai multe şi avem angajamente ferme în partea multor parlamentari de a vota această moţiune care să conducă la demiterea Guvernului catastrofal şi incompetent Viorica Dăncilă. Deci din punctul nostru de vedere considerăm că zilele acestui guvern sunt numărate, că ceasul ticăie în defavoarea lor şi că din fericire timpul se scurge în favoarea românilor cinstiţi care în trei ani de zile au fost batjocoriţi de o guvernare care nu a avut nimic de a face cu interesul românilor”, a declarat liderul deputaţilor liberali.

Întrebată dacă liberalii au avut discuţii şi cu Paul Stănescu pentru votul moţiunii de cenzură, Raluca Turcan a răspuns: “Vreau să vă spun că la voturile din PSD ieri nu au fost legate strict de discuţiile pe moţiunea de cenzură. Ieri strategia noastră a fost una bine pusă la punct, am fost în majoritate ceea ce confirmă că practic actualul guvern nu mai are  susţinere parlamentară şi veţi vedea la momentul moţiunii exact câte voturi vor fi. Până la urmă nu mai sunt multe zile şi au trecut trei ani de zile în care a fost un chin şi în Parlamentul României şi pentru românii de rând şi eu sper ca acest această perioadă se va încheia”.

Turcan crede că vor fi multe voturi peste cele 233 necesare şi că săptămâna viitoare Viorica Dăncilă ”devine istorie”. 

“Că vor fi 246, că vor fi 240, cert este că vor fi mult peste 233 şi Viorica Dăncilă va deveni istorie şi lucrul acesta este un lucru bun dacă vreţi pentru copiii din România de astăzi care ar risca dacă Viorica Dăncilă ar mai rămâne prim-ministru să o întâlnească în cărţile de istorie pentru că până acolo a ajuns paranoia şi dispreţul faţă de cetăţeni a acestui guvern. Sunt în stare să ridice incompetenţa şi clientelismul la rang de virtute de stat”, a mai spus liderul deputaţilor PNL.

Turcan mai crede că Guvernul va folosi resursele din dotare pentru a-i opri pe semnatarii moţiunii să şi voteze pentru aceasta.

“Acest guvern va folosi toate resursele din dotare astfel încât să oprească semnatarii moţiunii să îşi concretizeze votul la moţiune. Va fi o bătălie de forţă a caracterului şi dacă vreţi de forţa responsabilităţii faţă de un mandat cu care ei au fost investiţi”, a mai transmis Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.