Premierul Mihai Tudose a explicat, miercuri, că problemele privind înzestrarea Armatei din CSAT nu au pornit de la nealocarea banilor în bugetul MApN, ci de la cum vor fi aceştia cheltuiţi, urmând să aibă o discuţie cu conducerea ministerului săptămâna aceasta sau cea viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Va fi o discuţie cu MApN pe această temă săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare", a spus Tudose.

El a afirmat că problema nu a fost în CSAT cu privire la faptul că banii nu ar fi alocaţi, ci dacă sunt şi cheltuiţi efectiv. "Aţi înţeles greşit, banii sunt alocaţi. (...) Problema este cum îi cheltuim", a spus premierul, către jurnaliştii care îl întrebat despre disputele privind alocarea banilor în bugetul Apărării.

Şeful Executivului nu a mai făcut şi ale precizări, explicând că discuţiile din CSAT sunt secrete.

Planul pentru înzestrarea Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru că nu respecta cerinţa cu alocarea bugetară de 2% din PIB pentru cel puţin un deceniu, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, precizând că documentul va fi adaptat şi prezentat ulterior în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

”Un document pe care nu l-am discutat, pentru că a fost retras de pe ordinea de zi: Planul de înzestrare a Armatei pentru 2017-2026. S-a constatat că acest document a neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru apărare pentru cel puţin un deceniu”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că documentul a fost retras de iniţiator şi ”urmează să fie adaptat dorinţei politice şi urmează să fie prezentat într-o şedinţă ulterioară a CSAT”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.