Proiectul legii pensiilor a fost finalizat de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar în următoarele săptămâni va fi în dezbatere în Guvern, a anunţat premierul Mihai Tudose, joi seară, la Antena 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a spus că în sistemul de pensii "nedreptăţile sunt imense".

"Ştiu că doamna ministru Olguţa Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică, şi el va trebui implementat", a spus premierul.

Întrebat dacă proiectul va duce măcar la diminuarea nedreptăţilor, premierul a spus că acesta este unul dintre scopurile principale.

De asemenea, întrebat dacă aşteaptă acest proiect săptămâna viitoare de la Ministerul Muncii, Mihai Tudose a răpuns: "Săptămâna viitoare, în două săptămâni să fie într-o primă discuţie între noi".

El a adăugat că noul sistem de pensii trebuie făcut "excelent" pentru că, odată implementat, va trebui să rămână pentru foarte multă vreme, pentru a nu începe din nou "cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.