Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, referitor la lupta împotriva corupţiei, că orice iniţiativă legislativă se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicaţi, a societăţii civile, Ministerul Justiţiei fiind însărcinat să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, au declarat pentru News.ro surse oficiale. De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre parcursul european al Republicii Moldova, convenind să acţioneze împreună pentru un proiect european al statului vecin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice iniţiativă legislativă se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicaţi în decizie, cu implicarea societăţii civile, Ministerul Justiţiei e însărcinat să pună în aplicare deciziile CCR, nu în Guvern se vor adopta iniţiative, Parlamentul e forul prin care se face. Şi totul transparent”, a afirmat premierul Tudose, potrivit surselor citate.

Pe de altă parte, atât premierul Tudose, cât şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-au manifestat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova. Cei doi oficiali au convenit să acţioneze împreună pentru un proiect european al statului vecin.

De asemenea, potrivit surselor citate, Mihai Tudose i-a comunicat lui Tusk că intenţionează să meargă în vizită la Chişinău în 2018 pentru a-şi manifesta sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Totodată, cei doi oficiali au abordat şi tema preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România în 2019, Tusk precizând că intenţionează să sprijine autorităţile de la Bucureşti în acest demers.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.