Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la finalul întrevederilor pe care le-a avut cu şefii Comisiei Europene şi Consiliului European, că aceştia îşi doresc din partea autorităţilor ca tot ceea ce se face să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi, precizând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles ”să explice ce se întâmplă acum”. De asemenea, premierul a precizat că un raport verbal pe MCV va fi dat în această lună, urmând ca unul scris să fie publicat în luna noiembrie, angajându-se să nu aibă loc "derapaje".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem promisiuni că până la preluarea preşedinţiei din 2019 lucrurile (MCV - n.r.) se vor închide dacă, evident, noi ne vom urmări în continuare parcursul care este apreciat. Şi în acest sens, am stabilit cu domnul Juncker şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica în timp real despre stadiul evoluţiei lucrurilor”, a afirmat prim-ministrul.

”Acel raport verbal (MCV - n.r.) în luna aceasta, iar în noiembrie raportul scris. (...) Verbal, adică o primă declaraţie despre stadiul îndeplinirii obligaţiilor din MCV”, a adus clarificări premierul.

Mihai Tudose a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta ”ce se întâmplă acum” şi a dat asigurări că ”nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”

”Domnul ministrul al Justiţiei va veni la Bruxelles să explice ce se întâmplă acum. Ceea ce se doreşte de la România, practic este acest tip de comunicare publică, de comunicare în general cu Comisia şi ca tot ceea ce facem să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi de la societate civilă la organismele de control intern ale justiţiei. În niciun caz nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului, ci vor urma un traseu predictibil, cu Parlament şi cu consultare generală”, a arătat Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.