Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că un post de televiziune "nu îşi exercită libertatea de informare doar prin intermediul cuiva care nu înţelege să respecte regulile minimale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudorel Toader afirmă, vineri seară, într-o postare pe Facebook intitulată "O simplă precizare", că "Un post tv nu îşi exercită libertatea de informare doar prin intermediul cuiva care nu înţelege să respecte regulile minimale!".

Ovidiu Oanţă, reporter Pro TV, a publicat pe contul său de Facebook răspunsul primit din partea Ministerul Justiţiei, care i-a refuzat, fără a îi oferi detalii, acreditarea pe 2019. Ministerul Justiţiei a respins acreditarea pe 2019 şi pentru Ionela Arcanu de la Realitatea TV, a anunţat vineri jurnalista pe contul ei de Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, pe Facebook, că în documentele de acreditare la Ministerul Justiţiei există o clauză prin care se prevede "mă angajez să respect regulile de conduită”. ”În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze”, a susţinut Toader.

Reprezentanţii Pro TV au transmis vineri, în urma solicitării News.ro, că, prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu Oanţă şi implicit postului de televiziune, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat, şi au adăugat că vor analiza opţiunile pentru contestarea deciziei.

Pro TV a transmis: "Refuzul oferit de Ministerul Justiţiei nu conţine nici un fel de explicaţie cu privire la motivul pentru care a fost respinsă cererea de acreditare pentru anul 2019 a jurnalistului Ovidiu Oanţă, unul dintre cei mai competenţi şi experimentaţi profesionişti din domeniu. Timp de peste 17 ani, Ovidiu a acoperit cu obiectivitate şi responsabilitate cele mai importante subiecte din domeniul justitiei. Prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu şi implicit Pro TV, cea mai urmărită televiune din ţară, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat. Jurnalele Ştirile Pro TV înregistrează cea mai mare audienţă de pe piaţa media din România, iar acţiunea Ministerului Justiţiei nu face decât să îi împiedice pe români să afle informaţiile, noutăţile şi planurile instituţiei. Vom analiza ce opţiuni avem pentru contestarea acestei decizii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.