Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, joi, că în acest moment se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile, însă va respecta deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului, subliniind că este independent şi nu face parte din "nicio tabără". El contestă evaluarea prezentată de PSD şi spune că obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are încă suportul, sprijinul, juridic. Personal cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă este membru al unui partid sau altul sau este independent. (...) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele două componente: politică şi juridică", a spus Toader, la sosirea la Ministerul Justiţiei.

CITEȘTE ȘI Presa internaţională scrie pe larg despre criza guvernamentală provocată de PSD prin retragerea susţinerii premierului Grindeanu

El a afirmat că în acest moment continuă să îşi exercite atribuţiile.

"Eu mă duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetăţeniei. (...) La ora 12.00 particip la secţia de judecători a CSM, aşadat îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment. (...) Eu sunt ministrul Justiţiei, astăzi, încă", a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei a mai adăugat că "nu face parte din nicio tabără", întrebat dacă îl susţine pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI Grindeanu: Încerc să înţeleg furia de a schimba propriul Guvern; am un singur răspuns, dorinţa lui Dragnea de a avea toată puterea

Tudorel Toader contestă evaluarea făcută de PSD: Obiectivele programului de guvernare sunt pe 4 ani, nu pe 4 luni.

Ministrul Justiţiei contestă evaluarea prezentată de PSD şi spune că obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni, el dând exemplu Cartierul Justiţiei, care va reuni, pe 11 hectare, toate instanţele judecătoreşti şi care se regăseşte în bilanţul nerealizărilor Guvernului Grindeanu prezentat miercuri seară în şedinţa CEx.

CITEȘTE ȘI Grindeanu: Domnul Dragnea nu a dat în CEx garanţia că viitorul premier va fi de la PSD, ceea nu-i în regulă

"Am văzut în bilanţ că au trecut patru luni şi nu am realizat Cartierul Justiţei. Păi este un proiect extrem de mare, sunt 11 hectare de teren lângă Biblioteca Naţională, trebuie să facem exproprieri, studii de fezabilitate, proiecte. Acolo vor fi reunite, după macheta pe care o am la mine în birou, CSM, ICCJ, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, toate instanţele. Ori să spui cuiva că în patru luni nu a făcut un cartier pe 11 hectare, bag seama că eu vorbesc despre altceva. Raportaţi-vă la programul de guvernare”, a declarat Tudorel Toader.

CITEȘTE ȘI Grindeanu: La nerealizările Guvernului era trecută dezvoltarea relaţiilor economice cu Rusia; suntem ţară UE şi trebuie să respectăm sancţiunile

El a afirmat că obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni şi că nu este de acord cu evaluarea prezentată de PSD.

"Aţi citit raportul, obiectivele de la justiţie? Sunt obiectivele programului de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni”, a subliniat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.