Şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache a declarat, miercuri, că printr-o Hotărâre de Guvern, a fost înfiinţată o nouă poziţie în aparatul guvernamental, coordonatorul pentru tehnologia informaţiei, care se va ocupa să asigure coerenţă în deciziile de oportunitate atunci când se decide un nou proiect IT, el precizând că, în acest moment, nu există un email comun la nivelul Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Cancelariei a precizat  că Guvernul a decis crearea unei noi poziţii în peisajul guvernamental, anume a Coordonatorului pentru tehnologia Informaţiei, ”o structură instituţională consacrată deja în marea majoritate  statelor dezvoltate, a organizaţiilor multinaţionale mari şi pleacă de la o realitate pe care Guvernul a constatat-o în ultimele luni, legată de coerenţa investiţiilor în domeniul IT, făcute în România în spaţiul administraţiei centrale, în ultimii ani”. 

”Constatarea noastră, în urma unor studii făcute atât la nivelul Ministerului Comunicaţiilor, cât şi în spaţiul mediului de afaceri, este limpede: multe din aceste investiţii s-au făcut necoordonat, fără o coerenţă a scopului pe care îl definesc şi a scopului pentru care sunt făcute aceste investiţii, dar şi a beneficiilor pe care acele sisteme IT le aduc efectiv, fie administraţiei, fie cetăţenilor”, a mai spus Tudorache.

El a menţionat că speră ca ”această nouă formă de coordonare a investiţiilor şi a politicilor din IT să asigure acea coerenţă în deciziile de oportunitate atunci când se decide un nou proiect IT, întrebări de genul dacă chiar avem nevoie de el, sau, dacă avem nevoie de el, nu cumva găsim un sistem deja dezvoltat care poate să dea aceleaşi rezultate (...) să ne uităm apoi la costuri, la condiţiile contractuale în care se face o astfel de dezvoltare IT, pentru a ne asigura că, atunci când facem o investiţie IT, să ajungem şi la o economie de costuri şi să nu ajungem captivi acelor contracte”.

Acest Coordonator pentru tehnologia informaţiei va acorda sprijin tuturor instituţiilor din peisajul administraţiei centrale în ceea ce priveşte resursa de IT, a precizat Tudorache.

”În acest moment, fiecare minister, agenţie, are o structură IT populată cu un număr de funcţionari publici care dau sprijin tehnic, logistic (...) Ceea ce noi am constatat în aceste luni este că anumite chestiuni de bază, pe care te-ai aştepta să le ai într-o organizaţie de tipul unui Guvern sau o organizaţie mai mare, nu există. Nu există un email comun (...) Mi se pare un lucru deplasat că nu există un email comun la nivelul Guvernului”, a mai declarat Dragoş Tudorache.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.