Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că va merge la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie şi va vota cu "Da", el afirmând că, "în mod paradoxal", referendumul este susţinut de socialişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În mod paradoxal, la noi referendumul este susţinut de socialişti, însă eu provin din familia popularilor europeni care sunt creştin democraţi şi încurajează familia. Voi merge la vot pentru un <<Da>> familia formată dintr-un bărbat şi femeie. Din punct de vedere politic, rămân un om de dreapta. (...) Am văzut discuţii legate de Constituţie, că nu ar permite modif care ar reduce anumite drepturi, aşa este, însă tot în Constituţie scrie că tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte prevalează asupra Dreptului intern", a declarat Traian Băsescu, sâmbătă seară, la România TV. 

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". 

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.