Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că Victor Ponta şi Marcel Ciolacu sunt mai deştepţi decât liderii partidelor de dreapta, pentru că PSD şi Pro România vor să aibă candidaţi comuni la primării, pentru a valorifica potenţialul stângii.Băsescu a spus că dreapta este iresponsabilă şi consideră că iniţiativa ar trebui să vină de la PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uitaţi-vă la declaraţiile lui Ponta şi Ciolacu. Ei sunt mai deştepţi decât liderii partidelor de dreapta. Ciolacu şi Ponta spun că vor candida împreună acolo unde se poate candida pentru a valorifica la maxim potenţialul stângi. Noi PMP am anunţat că-l susţinem pe Nicuşor Dan la Bucureşti, dar mai departe nu se mişcă nimic la sectoare. Partidele şi-au anunţat candidaţii în multe locuri, nu au nici o treabă cu ideea de candidaţi comuni. În Bucureşti, PMP are 10-12 la sută, ar trebui discutate sectoarele, două cu candidat PMP, patru cu candidat de la PNL. Cei de la USR deocamdată nu spun nimic”, a declarat, duminică seară, la B1 TV, Traian Băsescu.

El consideră că iniţiativa unificării dreptei ar trebui să aparţină liberalilor.

”Dreapta este pur şi simplu iresponsabilă. Una dintre misiunile dreptei este să închidă hegemonia PSD-ului în administraţia locală. Vă dau un exemplu: la Târgu Mureş sunt deja anunţaţi trei-patru candidaţi. Acolo era de regulă un singur candidat din partea partidelor româneşti, pentru a-i da şansa să lupte de la egal la egal cu UDMR.  Pare a fi un soi de nu-mi pasă al liderilor de dreapta. Iniţiativa ar trebui să fie la liberali. Ei sunt partidul cel mai mare, sunt la guvernare, şi ar trebui să invite liderii de dreapta, ca să facem ceva împreună”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

El a mai afirmat că la Bucureşti ar trebui ”măcar candidat unic la primării”, şi să se meargă cu liste separate la consilieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.