Preşedintele Executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat, joi, că va contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1 pentru construirea unei moschei în zona bulevardului Expoziţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-a surprins faptul că administraţia locală, mă refer la conducerea Primăriei sectorului 1 care dă dovadă de incompetenţă şi de iresponsabilitate, accelerând procesul de autorizare în ceea ce priveşte începerea construcţiilor pentru mega moschee”, a declarat, joi, la sediul PMP, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

El a anunţat că va contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1.

”Având în vedere că s-a eliberat acest cerificat de urbanism care este primul pas în procesul aprobărilor pentru construirea moscheii anunţ astăzi că, în calitate de deputat, voi contesta în instanţă cerificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1”, a anunţat Tomac.

Preşedintele executiv al PMP a adăugat că nu este oportună construirea unei moschei în momentul de faţă.

”Primăria sectorului 1 a dat astăzi un aviz eliberând certificatul de urbanism pentru dosarul depus de Muftiatul cultului musulman în România (...) Credem că nu este oportun acest lucru în clipa de faţă, în condiţiile în care în Bucureşti la ora actuală există 5 moschei deja, iar comunitatea musulmană din România conform ultimului recensământ numără în jur de 64.000 de cetăţeni români care practică cultul musulman pe întreg teritoriul României”, a arătat Tomac.

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire, informează, joi, Primăria Sectorului 1.

Instituţia precizează că a eliberat, luni, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, arătând că acest document este un act de informare obligatoriu şi nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizaţiei de construire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.