Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac spune că poziţia partidului pe care îl reprezintă referitoare la legile justiţiei este că trebuie puse în acord deciziile Curţii Constituţionale şi recomandările Comisiei Europene, dar nu prin politizarea justiţiei şi punerea sub control politic a procurorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac a declarat, duminică, la Constanţa, că poziţia PMP pe legile justiţiei este diferită de cei care spun să nu se schimbe nimic şi de social-democraţii care vor să modifice tot.

“La ora actuală se dezbat de dimineaţă până seara legile justiţiei. Poziţia noastră va fi diferită de cei care spun că nu trebuie să se modifice nimic sau de bolşevicii de la PSD care spun trebuie să se modifice tot şi să scăpăm pe lumea de dosare penale. Noi spunem că trebuie să se pună în acord deciziile Curţii Constituţionale şi tot ceea ce ţine de drepturile pe care cetăţenii trebuie să simtă că le sunt garantate şi respectate prin legislaţie trebuiesc modificate”, a afirmat Eugen Tomac.

El a menţionat că PMP nu este de acord cu punerea sub control a procurorilor şi nici cu politizarea justiţiei.   

“Am fost împreună cu Robert Turcescu la negocierile cu PSD atunci când s-a creat în Parlament aceată comisie care şi-a propus să modifice legislaţia şi le-am şi spus clar că suntem de acord cu tot ceea ce ţine de ajustarea legislaţiei şi punerea legilor în acord cu deciziile Curţii şi cu celelalte recomandări ale Comisiei Europene sau ale Consiliului Europei, dar nu suntem de acord cu politizarea justiţiei sau punerea sub control politic a procurorilor pentru că asta îşi propune, printre altele, Tudorel Toader. Vom fi destul de clari şi la vot atunci când legile justiţiei se vor dezbate în Parlament”, a menţionat preşedintele executiv al PMP.

Eugen Tomac a participat duminică la alegerile pentru conducerea organizaţiei de la Constanţa. Alegerile pentru postul de preşedinte au fost câştigate de Claudiu Palaz, care conduce organizaţia de la înfiinţare şi care a fost şi singurul candidat pentru acest post.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.