Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a acuzat, vineri, faptul că s-a încălcat „flagrant” algoritmul politic în privinţa repartizării funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care Partidul Mişcarea Populară nu va mai fi reprezentat în BP, chiar dacă are mai mulţi deputaţi decât ALDE, care a primit o funcţie în conducerea forului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această sesiune parlamentară a început cu epurări la Camera Deputaţilor. Astăzi dimineaţă am fost convocat la o şedinţă a liderilor grupurilor parlamentare, la orele 9.30, pentru a fi informat de către PSD că PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Deşi am făcut parte în prima sesiune, pentru că suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaţilor în urma negocierilor politice pe care le-am avut la începutul sesiunii, astăzi PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în BP, a trecut la executare”, a afirmat Eugen Tomac.

Deputatul a susţinut că PNL şi USR au făcut front comun cu PSD împotriva PMP în cadrul acestei negocieri „murdare”.

„Mai grav este că am fost informat că PMP nu va fi reprezentat în BP, în condiţiile în care noi avem mai mulţi parlamentari decât grupul parlamentar al ALDE. Ceea ce mi se pare catastrofal şi de neînţeles este de ce PNL şi USR au făcut front comun împotriva PMP în cadrul acestei negocieri murdare. E de neacceptat ca partide care se pretind în opoziţie cu PSD să participe la acest troc politic mizerabil. Am rămas consternat văzând că PNL şi USR au susţinut ca postul pe care PMP îl avea în BP să fie oferit minorităţilor naţionale”, a completat Tomac.

Deputatul PMP Valeriu Steriu a afirmat, la rândul său, că, cel mai probabil, motivul pentru care PMP nu a mai primit funcţie în BP este că devoalează aspecte legate de activitatea lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaţilor.

„În urmă cu o lună atenţionam opinia pblică şi presa cât de puţin prezent este preşedintele Camerei şi al BP, Liviu Dragnea, la aceste şedinţe. Vă invit să monitorizăm zi de zi de câte ori conduce lucrările. Acesta este probabil motivul  - faptul că devoalăm aceste aspecte prin care un preşedinte de Cameră nu vine la 75-80% din şedinţe. Îl informăm pe Dragnea că vom fi mai activi ca opozanţi”, a susţinut Steriu.

Întrebat dacă a fost încălcat algoritmul de la începutul sesiunii parlamentare, Eugen Tomac a răspuns afirmativ.

„Da, încălcat flagrant în condiţiile în care ALDE are mai puţini parlamentari decât PMP. Este un abuz fără seamăn, e o epurare politică în stil mafiot Dragnea pe care o condamnăm”, a conchis liderul deputaţilor PMP. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.