Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă, după precizările Ministerului de Interne privind reuniunea Consiliului JAI de joi, că ”este bine” că Guvernul a reacţionat, însă reiterează că intrarea României în Schengen nu se află pe ordinea de zi. ”Desigur, putem spune ceea ce repetăm de 12 ani, suntem incluşi la rubrica Diverse”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este bine că guvernul a reacţionat, dar pentru corecta informare a opiniei publice, reiterez: intrarea României în Schengen nu se află pe ordinea de zi. Programul prezentat de Consiliu este limpede. Desigur, putem spune ceea ce repetăm de 12 ani, suntem incluşi la rubrica DIVERSE”, a scris, pe Facebook, Eugen Tomac, după precizările transmise de MAI.

El a subliniat că ”este un eşec major faptul că se dezbate situaţia spaţiului Schengen în Consiliul JAI, dar fără votul esenţial, acela pentru intrarea României în Schengen”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Pur şi simplu umilitor pentru această naţiune!”, a conchis Tomac.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat că astăzi are loc o nouă şedinţă a Consiliului JAI la Bruxelles, iar aseară a fost publicată ordinea de zi şi a fost total şocat să constate că întreaga reuniune este dedicată exclusiv problematicii Schengen, doar că nici de această dată nimic despre extindere, nimic despre România şi Bulgaria.
 
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat că, la solicitarea României, a fost pus pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului JAI de joi un punct de informare privind starea generală a Spaţiului Schengen, cu accent pe barometrul Schengen şi combaterea criminalităţii transfrontaliere, iar reprezentanţii ţării noastre şi ai Bulgariei vor prezenta măsurile pentru consolidarea controlului frontierelor. ”Conducerea MAI consideră că punerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI sau a unui alt Consiliu a subiectului extinderii spaţiului Schengen este oportună doar în momentul în care este securizat sprijinul tuturor statelor membre UE”, a transmis MAI, după afirmaţiile europarlamentarului Eugen Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.