Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat că demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier înseamă că acesta şi-a asumat rezultatul obţinut la alegerile parlamentare. El a adăugat că rămâne optimist că partidul pe care îl conduce va trece pragul electoral de 5% necesar intrării în Parlament şi a adăugat că PMP a fost consecvent în susţinerea Cabinetului Orban şi va fi la fel în continuare cu privire la formarea unei majorităţi guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, se pare că premierul şi-a asumat rezultatul obţinut la alegeri. A promis că PNL va fi primul partid la aceste alegeri parlamentare şi acest gest în aceasă cheie îl privesc. Şi-a asumat rezultatul şi suntem într-un calendar strâns pentru formarea unei noi majorităţi şi a unei noi nominalizări. La noi este foarte valabilă această formulă – fiecare vot contează, pentru că observăm că sunt schimbări, ba suntem la 5%, ba la 4,9%. Lăsând la o parte această chestiune, rămân optimist că PMP va trece pragul şi după rezultatele oficiale vom putea avea opinii cu privire la majorităţi. Suntem partid de dreapta, am susţinut Guvernul liberal într-un moment în care nu a vrut nimeni să îl susţină. Deci rămânem consecvenţi”, a declarat Eugen Tomac luni seara la Digi 24.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituide coloana vertebrală a viitorului Executiv. Conform premierului demisionar, obiectivul pe care îl are este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. şi de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu există un câştigător al alegerilor parlamentare, că PNL şi USR au obţinut mai multe voturi decât în 2016, concluzia sa fiins că centru-dreapta are peste 50%, iar PSD poate să rămână în afara deciziei politice. El a mulţumit tuturor celor care au votat, garantându-le că fiecare vot va fi luat în considerare. El a remarcat că sunt şi mulţi români nemulţumiţi de el, de partide, de întreaga clasă politică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.