Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că a discutat cu liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, despre recomandările Comisiei de la Veneţia în legătură cu legile justiţiei, dar a refuzat să spună care dintre aceste recomandări vor fi preluate în modificările aduse legilor Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiţi că avem avizul acela preliminar al Comisiei de la Veneţia, acum se defintivează, în octombrie va avea loc plenara Comisiei şi se va definitiva raportul. În raport sunt nişte recomandări pentru legile Justiţiei. Şi atunci eu am convenit cu cei de la Comisie anumite soluţii legislative pe care să le preluăm din aviz şi am comunicat liderilor coaliţiei de guvernare ce am stabilit. Să vedem dacă nu putem îmbunătăţi şi alte modificări. Cam asta a foat discuţia, atât”, a declarat joi ministrul Justiţiei, în Parlament.

Întrebat insistent de jurnalişi ce recomandări făcute de Comisia de la Veneţia vor fi preluate, Toader a repetat că va fi preluat ceea ce trebuie preluat.

„Vom prelua ceea ce trebuie preluat, vom prelua ceea ce se va putea prelua. Nu vă spun nici tot, nici în parte ce se va prelua. (...) Nu vă dau exemple. (...) Vă spuneam că nu vă voi spune nimic pentru ca membrii CSM să nu afle din presă”, a explicat Toader.

Întrebat despre OUG pe amnistie, ministrul a subliniat din nou că nu există niciun astfel de proiect în lucru. A respins întrebările jurnaliştilor pe acest subiect, inclusiv când i s-a cerut părerea dacă se impune o astfel de OUG pe amnistie, repetând acelaşi răspuns.

„Cred că nu aţi uitat răspunsul, dar îl repet: la Ministerul Justiţiei nu există un proiect de OUG privind amnistia. (...) Ediţia a patra la aceeaşi întrebare. Un act normativ are în el două componente: de oportunitate în adoptare şi constituţionalitatea. Nu e în sarcina mea să decid toate astea”, a spus Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.