Ministrul Justiţiei, Tudorel Toade,r spune că va participa la votul de la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familie, nedorind să precizeze modul în care va vota. El a explicat că nu a lipsit niciodată de la procesele electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat miercuri, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dacă va merge le referendumul ce va avea loc în octombrie pentru redefinirea familiei în Constituţie, Tudorel Toader a spus că s-ar putea să fie plecat în zilele în care va fi organizat referendumul, însă va încerca să se întoarcă mai devreme în ţară.

Ministrul a precizat că a lipsit niciodată de la niciun proces electoral, şi nu va lipsi nici de această dată.

"Posibil ca la ziua referendumului să fiu într-o altă ţară şi probabil îmi voi lua un bilet de întoarcere mai repede şi voi merge la referendum pentru faptul că din 1990 şi până astăzi niciodată nu am lipsit de la niciun proces electoral şi nu voi lipsi nici acum”, a declarat ministrul Justiţiei.

Toader nu a vrut să spună cum va vota şi nici nu a comentat modul în care a fost formulată întrebarea care va fi scrisă pe buletinele de vot.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.