Discursul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, din plenul Parlamentului European, de miercuri, a fost unul preventiv, susţine ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, adăugând că acesta nu a spus niciodată că România s-ar îndrepta într-o direcţie greşită, ci doar că există acest risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am vorbit cu Frans Timmermans. Spunea că este îngrijorat de riscul că ne întoarcem într-o direcţie greşită şi că e păcat. Discursul său din plen a fost unul preventiv, nu a spus că am schimbat direcţia de mers”, a declarat joi Toader la Parlament, întrebat cum vede afirmaţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

El a subliniat din nou că nu există riscul activării articolului 7 pentru România, la fel cum s-a întâmplat în cazul Poloniei şi Ungariei, iar acest lucru l-a explicat şi Frans Timmermans.

„Categoric nu există acest risc. Timmermans a spus şi a repetat, nici nu se discută despre acest risc pentru că noi nu suntem în situaţia celor faţă de care s-a declanşat deja această procedură. Personal nu cred. Dar toate autorităţile de rang european au confirmat şi repetat apăsat acest mesaj”, a spus Toader.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus miercuri, în plenul Parlamentului European, că ultimele evoluţii din România sunt urmărite cu multă îngrijorare şi că independenţa justiţiei este esenţială. El a atras atenţia că dacă modificările la legile justiţiei sunt adoptate în forma în care sunt, justiţia va fi afectată.

"Am văzut progrese substanţiale în trecut, dar acum lucrurile merg înapoi, într-un mod care ar putea să-i die dăunător României pentru poziţia pe care o are. Ultimele evoluţii sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisie şi dacă modificările vor fi adoptate, justiţia va fi afectată. (...) Suntem gardianul tratatelor şi nu vom ezita să intervenim. Comisia cere României să pună din nou pe cursul pozitiv reforma în România şi să se abţină de la orice pas care ar putea întoarce ţara. Nu este încă târziu pentru ca autorităţile române să facă o schimbare", a spus Frans Timmermans.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.