Consilierii locali liberali i-au cerut primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), să prezinte public câţi bani s-au cheltuit pentru deschiderea oficială a programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii. Liberalii au susţinut că edilul a politizat programul şi a plătit anunţuri în spaţiul online prin care evenimentul era atribuit USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul consilierilor liberali din Timişoara atrage atenţia, într-un comunicat de presă transmis miercuri, asupra lipsei de transparenţă privind organizarea deschiderii oficiale a TM2023 de către Primăria Timişoara şi solicită publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului şi descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate, precum şi prezentarea în plenul Consiliului Local Timişoara a unui raport din partea Centrului de Proiecte, structură delegată pentru cheltuirea banilor publici şi coordonarea întregului eveniment.
 
Consilierii liberali semnalează, de asemenea, că, împotriva cerinţelor şi avertizării transmise de Comisia Europenă, "primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz", a politizat reputatul titlu european şi a plătit anunţuri în spaţiul online în care Programul Naţional Timişoara - Capitală Europeană a Culturii" a fost atribuit USR.
 
"Fără îndoială, există controverse serioase şi fundamentate privind organizarea deschiderii oficiale a TM2023 de către Centrul de Proiecte Timişoara. Toate aceste discuţii pot fi utile dacă Centrul de proiecte îşi îndreaptă atenţia asupra echipei cu care a lucrat, dacă identifică cine şi unde a greşit. Până acum, s-a mers pe încredere şi iată, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave încălcări ale etichetei impuse de protocol şi, pe alocuri, chiar cu încălcarea legii. În loc să fie susţinute, au fost atacate valorile Timişoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este şi astăzi mascată de acea schelă ciudată, iar Biserica Ortodoxă Sârbă a fost acoperită de scena pe care a urcat Taraful de Caliu", a declarat Cosmin Tabără, viceprimar liberal al municipiului Timişoara. 
 
Consilierii locali PNL precizează că această clarificare a aspectelor legate de organizarea deschiderii oficiale a TM2023 este importantă deoarece a fost primul eveniment major organizat de echipa Centrului de Proiecte Timişoara şi este deja un exemplu de rele practici. 
 
”Dacă publicul şi autorităţile responsabile trec cu vederea haosul organizatoric şi cheltuirea fără discernământ a banului public, pe viitor, nu există nicio certitudine că acest model nu se va repeta din nou şi din nou, pe tot parcursul anului 2023”, mai transmit liberalii.
 
 
 
Într-un comunicat de presă de miercuri,
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.