Raul Ambruş, un membru al PNL, ales consilier local din partea acestui partid la alegerile din 2020, a fost exclus din partid, în urma unei decizii a Curţii de Arbitraj a PNL, după ce a fondat Platforma Liberal Conservatoare şi după ce în 2021 a provocat un adevărat scandal când a candidat la funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, alegerile fiind ulterior declarate nestatutare. Ambruş anunţă că va contesta în instanţă decizia colegilor să de la PNL şi că nu va demisiona din funcţia de consilier local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, de sâmbătă, PNL Timiş, anunţă că Raul Ambruş a fost exclus din partid, Curtea de Arbitraj a PNL a notificat filiala Timiş a partidului în acest sens.

„Curtea de Arbitraj a Partidului Naţional Liberal a notificat filiala PNL Timiş cu privire la soluţionarea recursului depus de Raul Ambruş, ales pe listele PNL în Consiliul Local Timişoara la alegerile locale din septembrie 2020 şi exclus din PNL Timiş în luna noiembrie 2021. În baza probatoriului administrat în cauză, Curtea de Arbitraj a respins recursul ca nefondat. Decizia este definitivă. Faptele reţinute au fost probate şi, în plus faţă de acestea, Raul Ambruş nu a contestat anunţul public de înfiinţare a Platformei Liberal Conservatoare, platformă politică dizidentă faţă de PNL, motiv suficient per se pentru pierderea calităţii de membru al PNL. Decizia de excludere din PNL a fost luată în urmă cu aproape un an, în urma nerespectării hotărârilor partidului, Raul Ambruş având o poziţie ostilă în permanenţă faţă de proprii colegi şi refuzând dialogul politic cu conducerile PNL Timişoara şi PNL Timiş”, precizează comunicatul. 

Având în vedere aceste lucruri, preşedintele actual al PNL Timiş, Alin Nica, i-a solicitat lui Raul Ambruş să demisioneze şi din funcţia de consilier local.

„Curtea de Arbitraj a PNL a reiterat ceea ce PNL Timiş a decis în urmă cu un an: Raul Ambruş nu mai este membru al acestui partid şi nu reprezintă PNL în Consiliul Local Timişoara. Nici nu poate reveni, cu atât mai mult după crearea unei alte platforme politice cu care s-a predat total în faţa administraţiei USR, în detrimentul interesului cetăţenilor. Dacă ar fi un om de onoare, şi-ar asuma şi o demisie din Consiliul Local Timişoara”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica.

În replică, Raul Ambruş spune că nu va demisiona din această funcţie şi că se va adresa instanţei de judecată în privinţa excluderii sale din partid.

„În privinţa excluderii mele din PNL, decizia nu schimbă nimic, deoarece o aşteptam şi o voi contesta în instanţă.
Rămân în Consiliul Local din respect peste sutele de liberali care mi-au dat încrederea lor şi pentru munca depusă ani de zile în cadrul PNL, atât la nivelul organizaţiei de tineret, cât şi în organizaţia PNL Timişoara, care a dus în 2020 la câştigarea Consiliului Judeţean pentru neonorabilul domn Alin Nica care la momentul respectiv nu ştia nici numele membrilor Biroului Politic PNL Timişoara”, a transmis Raul Ambruş într-un comunicat de presă.

În vara anului trecut, Raul Ambruş a candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL timişoara, avându-l contracandidat pe actualul viceprimar al municipiului Timişoara, Cosmin Tabără. La conferinţa de alegeri s-a iscat un adevărat scandal cu îmbrânceli, după ce în sală au pătruns mai multe persoane, simpatizanţi ai PNL şi susţinători ai lui Ambruş, însă care nu aveau mandat pentru a vota la aceste alegeri. Având în vedere toate acestea, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica a declarat închisă conferinţa de alegeri şi a părăsit sala, însoţit de Cosmin Tabără. Susţinătorii lui Ambruş au rămas în sală şi l-au votat pe acesta, însă ulterior alegerile au fost declarate nesatutare. Au fost reluate alegerile, iar cel ales pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara a  fost Cosmin Tabără. În acelai timp, liberalii au început demersurile pentru excluderea lui Raul Ambruş din PNL, mai ales că acesta a fondat şi Platforma Liberal Conservatoare. De asemenea, în Consiliul Local, Raul Ambruş votează proiectele USR, fără să ţină cont de votul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.