Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL sau ar putea fi suspendat pe o perioadă de şase luni, după ce a decis să desfiinţeze mai multe instituţii din oraşul pe care îl conduce, printre care Casa de Cultură, Serviciul de Administrare a Cinematografului ”Bela Lugosi” şi Şcoala de Arte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
O discuţie în acest sens va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul organizaţiei PNL Timiş.
 
”Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Şedinţa este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al PNL Timiş.
 
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, este de părere că desfiinţarea acestor instituţii este un abuz din partea primarului.
 
"Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe 6 luni" a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.
 
Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş.
 
”Claudiu Buciu riscă chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj”, se mai arată în comunicat.
 
Şi preşedintele PSD Lugoj, Călin Dobra, a criticat desfiinţarea acestor instituţii şi a anunţat că va sesiza Prefectura Timiş.
 
”Îmi exprim maxima dezamăgire faţă de cei care au votat aceste poiecte de desfiinţare şi noua organigramă a primăriei. Mă refer la consilierii locali PNL, pe care îi credeam oameni cu coloană, nu subjugaţi actualului primar, la consilierul PSD care a subscris la acţiunea primarului şi care va suporta consecinţele unui astfel de demers, dar şi la consilierii USR pe care îi observ că sunt vocali pe reţelele de socializare, dar atunci când trebuie să participe la dezbatere şi la vot, lipsesc cu desăvârşire, neavând capacitatea să îşi asume anumite lucruri. Sunt convins că aceste voturi nu vor produce efecte, pentru că în această săptămână echipa PSD Lugoj va face contestaţie la Prefectură ţinând cont de anumite demersuri ilegale realizate în ceea ce înseamnă noua organigramă şi desfiinţarea acestor instituţii”, a declarat Călin Dobra.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.