Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat miercuri, întrebat dacă sistemele radar nu au detectat eventuala dronă care ar fi căzut în judeţul Tulcea, că din ceea ce autorităţile au avut la dispoziţie, nu a existat un element care să ducă la această concluzie. Ministrul a explicat că ”s-a justificat trimiterea de oameni pe teren întrucât şi sistemele de radar au limitele lor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Apărării a fost întrebat miercuri dacă sistemele României nu au văzut traiectoria şi că există această posibilitate ca o dronă să fi aterizat pe teritoriul României.
 
”De la posibilitate la probabilitate este o distanţă. Din ce am avut la dispoziţie, nu a existat un element care să ne ducă la această concluzie. Pe de altă parte, s-a justificat trimiterea de oameni şi pe teren întrucât şi sistemele de radar au limitelor lor. Şi aici nu pot să vă dau detalii mai multe”, a afirmat Tîlvăr.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi ”care pot fi dintr-o dronă” rusească. Declaraţiile sale vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis afirma că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.