Ministrul Finanţelor Eugem Orlando Teodorovici a declarat miercuri, referindu-se la participarea preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţele de Guvern, că acestuia Constituţia îi permite participarea, dar că trebuie să înţeleagă că "prezidează, nu conduce".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă vine, Constituţia îi permite, numai trebuie să înţeleagă un aspect foarte clar: dânsul prezidează, nu conduce", a afirmat Teodorovici, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicutt premierului să îi transmită agenda şedinţelor de Guvern şi şi-a anunţat şi intenţia de a participa la aceste şedinţe, pe fondul anunţului PSD privind adoptarea unei OUG vizând codurile penale, precum şi al informaţiilor privind emiterea unui act normativ referitor la amnistie şi graţiere. Premierul Dăncilă i-a replicat printr-o scrisoare în care i-a transmis că ordinea de zi a şedinţelor este postată pe site-ul Guvernului, că în Constituţie sunt prevăzute domeniile de interes pentru preşedinte prin prisma participării la şedinţele Cabinetului şi l-a asigurat de toată deschiderea în situaţia în care va decide să participe la şedinţa de Guvern. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că preşedintele, nu premierul are căderea să spună ce acte din agenda şedinţei Guvernului se încadrează la articolul 87 din Constituţie. El a mai spus că Guvernul are ”o agendă ocultă” şi a amintit că ultima dată când Executivul a dat o ordonanţă precum cea pe amnistie şi graţiere aproape a fost o revoluţie, deci o problemă majoră de ordine publică. Preşedintele a apreciat că până la urmă nu se va da ordonanţa pe amnistie şi graţiere, pentru că ”ar fi un derapaj groaznic de la democraţie”.

Iohannis a declarat din nou miercuri că va merge la şedinţele de Guvern, precizând însă că aşteaptă şi anunţarea datei, orei şi agendei următoarei şedinţe, pentru că la Cotroceni nu a ajuns agenda.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.