Prim-ministrul a vorbit, în discursul ţinut duminică la Ţebea, despre valorile pe care Avram Iancu le-a transmis poporului român, Nicolae Ciucă afirmând că „am învăţat de la Avram Iancu că adevăratul patriotism are ca obiectiv obţinerea păcii sociale şi a bunăstării economice”, iar Avram Iancu ar trebui să fie exemplu de urmat. El spune că România se află în faţa unei ierni grele, dar „va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi”, pentru că autorităţile sunt „pregătite pentru orice scenariu”. Nicolae Ciucă şi-a ţinut discursul printre huiduieli şi vociferări din mulţime, unde era şi un grup de simpatizanţi AUR, aflat la Ţebea împreună cu liderul formaţiunii George Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

„Avram Iancu întruchipează România unită, chiar aici, în inima Transilvaniei, pământul sfânt românesc. Din aceste motive vă spun că astăzi nu comemorăm doar pe omul Avram Iancu, marele nostru erou revoluţionar, astăzi sărbătorim împreună naţiunea română unită. (...) Nu departe de noi stau scrise cuvintele din testamentul lui Avram Iancu: «Un fel de presimţire îmi spune că viitorul este nesigur». Viitorul este întotdeauna nesigur, dar trebuie să avem curaj, să fim determinaţi şi pregătiţi să îl întâmpinăm, trebuie să ne gândim mereu la lecţiile trecutului, să ne amintim de curajul, determinarea şi sacrificiul înaintaşilor noştri când au fost puşi în faţa unor decizii grele, decizii care au schimbat fundamental soarta naţiunii. Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi a nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi, pe bună dreptate, sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. (...) Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a afirmat Nicolae Ciucă în discursul ţinut duminică, la Ţebea. 
Primul ministru a catalogat România drept „un punct de stabilitate între naţiunile balcanice”.
„Am înţeles cu toţii că apartenenţa noastră la lumea occidentală înseamnă, de fapt, protejarea naţiunii şi a identităţii noastre naţionale. Am învăţat de la Avram Iancu că adevăratul patriotism are ca obiectiv obţinerea păcii sociale şi a bunăstării economice. Pacea socială şi bunăstarea economică nu sunt posibile în absenţa demnităţii umane şi a libertăţii individuale, în absenţa toleranţei, a dialogului şi a transparenţei în luarea deciziilor”, a adăugat premierul. 
Din mulţime, în care se afla şi un grup de simpatizanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor împreună cu liderul formaţiunii, George Simion, s-au auzit huiduieli în momentul în care premierul Ciucă şi-a început discursul, continuând să-l bruieze. 
Astfel, în timp de premierul îşi ţinea discursul care durat aproximativ opt minute, grupuri de participanţi la evenimentele de la Ţebea scandau:„ ”Trăiască să trăiască, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”.
De altfel, pe parcursul discursului premierului, unii dintre simpatizanţii AUR au continuat să strige ori să huiduie şi scandeze, premierul transmiţându-şi mesajul către cei prezenţi, fără întrerupere.
 

Huiduieli la adresa politicienilor prezenţi la evenimentele de la Ţebea dedicate comemorării a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu au avut loc în mai multe rânduri pe parcursul evenimentelor de la Ţebea, unii dintre participanţi scandând „Trădătorii!”, iar alţii strigând către politicieni, „Tâlharilor!” şi „Aţi nenorocit ţara asta!”.
Printre participanţii la manifestări s-a aflat şi senatorul Diana Şoşoacă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.