Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, sâmbătă, la Congresul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis nu va câştiga al doilea mandat şi că „îşi va semna sentinţa” atunci când va ieşi într-o conferinţă de presă şi va anunţa că nu o revocă din funcţie pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să spună că nu o revocă pe Kovesi, îşi va semna sentinţa. Nu va câştiga al doilea mandat. Toţi vor şti că preşedintele va face orice ca să salveze un singur om din fruntea instituţiei, pentru că acest om îi înlătură adversarii pe care el nu poate să îi învingă în luptă corectă. Preşedintele crede că îşi asigură al doilea mandat, dar va arăta doar că este preşedintele statului paralel, şi nu al României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în discursul său de la Congresul PSD de sâmbătă.

Liderul ALDE a lăudat activitatea Parlamentului în ceea ce priveşte dezbaterea şi adoptarea modificărilor legilor justiţiei, spunând despre aceste noi legi că reprezintă o lovitură împotriva statului paralel.

„Parlamentul şi-a luat rolul în serios de putere legiuitoare, a modificat legile justiţiei. Aceste legi reprezintă o lovitură statului paralel, pentru că ele vor opri abuzurile şi vor oferi magistraţilor oneşti armele necesare. Numeroasele manipulări ale statului paralel au fost minciuni, legile justiţiei nu afectează lupta împotriva corupţiei”, a mai spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.