Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că lansează liderilor PNL invitaţia la o dezbatere televizată ”asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi”, precizând că evenimentul ar trebui să aibă loc până la alegeri pentru a-şi atinge scopul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lansez o provocare către PNL: să facem o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi şi cum sunt ele reprezentate în România. Sigur, colegii mei şi cu mine din partea ALDE, şi din partea PNL rămâne să-şi hotărască PNL cine este cel mai potrivit pentru astfel de dezbatere să le susţină punctele de vedere”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat când şi-ar dori ca această dezbatere să aibă loc, co-preşedintele ALDE a spus că ”săptămâna aceasta”, deoarece după alegeri nu îşi mai atinge scopul.

În acest context, el a criticat PNL, pe care l-a numit ”un partid aflat în derută” din cauza lipsei de lideri.

Tăriceanu a dat şi câteva exemple care, în opinia sa, denotă ”non-liberalismul” de care dă dovadă PNL: faptul că liberalii nu au susţinut moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună; opoziţia PNL la iniţiativa de creare a unei autorităţi unice de interceptări care să fie plasată sub control parlamentar; respingerea de către PNL a iniţiativei de scoatere a preşedintelui României din circuitul de numire a procurorilor şefi şi desemnare lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Primăria Capitalei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.