Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, după consultările de la Cotroceni, că va susţine un guvern care ar trebui să se constituie în jurul PNL, care ar trebui să dea şi premierul. ALDE nu susţine varianta alegerilor anticipate, care nu este ”o soluţie fezabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biroul Politic Permanent a decis, vineri dimineaţă, acordarea sprijnului pentru un guvern care urmează să se constituie. În mod firesc, acesta trebuie asumat de PNL care a depus moţiunea şi ar trebui să dea şi prim-ministrul. Am spus că vom susţine o altfel de formulă, este mai potrivită într-o compoziţie bazată pe PNL. Noi nu intenţionăm să facem parte dintr-o formulă de gvernare viitoare, vom acorda sprijinul la investire, dar vom avea câteva condiţii”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a reiterat ideea că ALDE nu va da ”un cec în alb” viitoruui guvern.

Tăriceanu spune că trebuie ca soluţia politică ”să fie adoptată cât mai rapid, astfel încât criza politică să fie cât mai scurtă”.

Tăriceanu exclude posibilitatea intrării la guvernare, explicând că ALDE tocmai a ieşit dintr-o alianţă în care a fost doi ani şi jumătate.

În plus, Tăriceanu a precizat că ALDE nu susţine soluţia alegerilor anticipate.

”Soluţia alegerilor anticipate nu este fezabilă, întrucât prevederile constituţionale fac să fie un proces de durată şi greoi”, a mai spus Tăriceanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.