Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va propune colegilor din conducerea ALDE, la şedinţa de joi, să semneze un acrod politic cu PSD pentru alegerile locale. Scopul este conturarea unei „alternative serioase la incompetenţii din PNL, neomarxiştii din USR şi turnătorii din PMP”, a precizat Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Voi propune colegilor din conducerea ALDE, în şedinţa care începe la această oră, să aprobăm semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea alegerilor locale. Scopul acestui acord nu este doar de a ne sprijini reciproc candidaţii la alegerile locale, ci de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenţii din PNL, neomarxiştii din USR şi turnătorii din PMP. Această alianţă va aduce o administraţie dreaptă şi profesionistă. Această alianţă va asigura o platformă solidă candidaţilor experimentaţi şi competenţi pe care îi avem şi a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiştilor populişti. Mulţumită acestei alianţe vom asigura majorităţi cât mai consistente în consiliile locale şi judeţene”, a scris Călin Popescu Tăriceanu joi pe Facebook. 
 
El a adăugat că prin alianţa ALDE cu PSD va fi auzită vocea antreprenorilor români, va aduce autorităţile locale mai aproape de cetăţean şi va garanta respectarea libertăţilor şi drepturilor oamenilor.
 
„Prezenţa ALDE în această alianţă va aduce o componentă liberală importantă, care să garanteze că vocea antreprenorului român de la nivel local se face auzită. Prezenţa ALDE va garanta că puterea se va reîntoarce la autorităţile locale, adică mai aproape de cetăţean. Prezenţa ALDE în alianţă va garanta că libertăţile şi drepturile cetăţenilor nu vor fi doar nişte vorbe pe hârtie, aşa cum sunt acum, ci că va exista un partid gata să lupte pentru aceste valori”, a completat liderul ALDE.
 
Acesta a mai spus că alianţa ALDE-PSD trebuie să readucă oamenilor încrederea în guvernare, una care are soluţii care nu încalcă drepturile persoanelor.
 
„Această alianţă va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există şi alte soluţii decât cele care ne îngrădesc drepturile şi libertăţile. Această alianţă este garanţia că se poate guverna şi fără amenzi ameţitoare, şi fără izolări nesfârşite în case, şi fără frică şi spaimă! Această alianţă îşi propune să facă din cetăţeni parteneri egali în guvernare şi nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianţă va respecta legile şi va mări pensiile şi alocaţiile aşa cum prevede legea. Pentru că această alianţă înţelege să închidă cercul economiei şi să investească în oameni, nu doar în companii!”, a explicat Tăriceanu. 
 
Liderul ALDE a acuzat că Guvernul PNL a stricat foarte multe, într-un timp scurt.
 
„Astăzi pornim la un drum care nu va fi uşor şi nu va fi scurt. Acest guvern a reuşit să strice atât de mult într-un timp atât de scurt încât e şi greu să spui de unde trebuie început. E clar că deschiderea şcolilor este o prioritate şi aici decizia trebuie mutată de la Bucureşti în fiecare şcoală şi comunitate. De asemenea, controlul şi lupta împotriva coronavirusului trebuie date autorităţilor locale. Comunităţile ştiu cel mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt pericolele şi care pot fi soluţiile. Dacă guvernul ar fi ascultat de noi şi ar fi încurajat, sau măcar nu le-ar fi băgat beţe în roate autorităţilor locale să testeze masiv, azi am fi fost mult mai bine pregătiţi pentru toamnă”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu. 
 
El a mai precizat că economia reală trebuie pornită, nu cea „ţinută în viaţă prin respiraţie artificială”.
 
„Cred că cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia. Economia reală, nu cea ţinută în viaţă prin respiraţie artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători. Ca produsele locale să aibă succes trebuie ca oamenii să-şi revină din acest coşmar, să-şi recapete încrederea că mâine va fi o zi mai bună, să fie optimişti şi să-şi facă planuri de viitor! Asta trebuie să facă această alianţă: să redea oamenilor încrederea în ziua de mâine, să fie o alianţă pentru un nou început!”, a conchis Tăriceanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.