Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, referindu-se la afirmaţia premierului Mihai Tudose referitor la restructurarea Guvernului, că acesta nu l-a informat direct cu privire la o astfel de intenţie, reamintind că actuala formulă guvernamentală este bazată pe un protocol PSD - ALDE. Tăriceanu a comentat şi informaţiile conform cărora Mihai Tudose ar fi afirmat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD că nu poate conduce un Trabant şi participa la Formula 1, apreciind că "mai întâi trebuie să înveţi să conduci bine Trabantul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"N-am nicio informare directă de la prim-ministru cu privire la dorinţa domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare, actuala formulă guvernamentală, care se bazează pe o coaliţie PSD-ALDE, a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de cele două partide în decembrie 2016, după alegeri. Deci, produsul acestei înţelegeri e actuala formulă de guvernare", a precizat Tăriceanu.

El a adăugat că, dacă există o astfel de intenţie, Tudose poate veni într-o şedinţă a coaliţiei pentru a-şi prezenta intenţia.

"Dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt sută la sută convins, dar dacă premierul doreşte poate să vină într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm la nivel informal întâi despre dorinţa, intenţia şi despre soluţiile referitoare", a afirmat liderul ALDE.

El a comentat ironic şi afirmaţiile pe care prim-ministrul le-ar fi făcut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv al PSD, afirmaţii conform cărora, ca argument în favoarea restructurării Guvernului, ar fi spus că nu poate conduce un Trabant şi apoi să participe la Formula 1.

”Eu sunt de părere, care mai ştiu cum e cu maşinile, că e bine să înveţi să conduci Trabantul bine şi după aia îţi pui problema, eventual, de Formula 1, dar până nu conduci Trabantul bine, n-are rost să discutăm de Formula 1”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.