Copreşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că formaţiunea sa a definitivat textul moţiunii simple pe justiţie, intitulată ”Drepturile şi libertăţile individuale nu sunt un lux”, urmând a mai fi aduse unele corecturi şi apoi transmisă celorlalte partide, pentru analiză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după şedinţa conducerii ALDE, că parlamentari ai formaţiunii lucrează la textul moţiunii simple pe justiţie, intitulată ”Drepturile şi libertăţile individuale nu sunt un lux”.

”Trei colegi lucrează la textul moţiunii, care astăzi va fi definitivat, Steluţa Cătăniciu, Daniel Barbu şi Varujan Vosganian. Aştept să îmi dea forma finală. Proiectul este practic redactat 100%, urmează mici corecturi şi adăugiri şi îl vom supune celorlalţi colegi parlamentari pentru a fi depus şi să generăm această dezbatere pe un subiect extrem de actual”, a declarat copreşedintele ALDE.

Tăriceanu a precizat că a văzut şi reacţiile din spaţiul public, în urma declaraţiilor ministrului Justiţiei pe tema Ordonanţei privind interceptările.

”Consider că atitudinea ministrului justiţiei nu poate să rămână nesancţionată. E foarte grav ca un ministru al Justiţiei, nu oricine, că de la un ministru tehnic mai putem accepta o greşeală, dar asta nu e greşeală, şi am impresia că doamna ministru insistă pe această direcţie, din declaraţiile pe care le-am văzut. Noi, ca partid liberal, dedicat apărării drepturilor cetăţenilor, nu putem trece cu vederea o asemenea atitudine, de desconsiderare a elementelor fundamentale care definesc statul de drept”, a afirmat Tăriceanu. 

El a mai declarat că statul de drept este alcătuit din instituţii, capabile să protejeze drepturile cetăţenilor. ”Se pare că doamna ministru nu a înţeles lucrul acesta”, a adăugat copreşedintele ALDE.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în urmă cu o săptămână, că premierul Dacian Cioloş ar trebui să o bage mai des în şedinţă pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi să îi ceară demisia, după afirmaţiile acesteia despre Ordonanţa de urgenţă privind interceptările, el arătând că această OUG trebuie respinsă urgent de Parlament.

”Naşul acestei Ordonanţe de Urgenţă pare a fi doama Prună, ministrul Justiţiei, care ne-a declarat, fără ambiguităţi, că este o demnă urmaşă a doamnei Macovei, şi prietenă. Dacă doamna Macovei declara că ascultarea telefoanelor, neconstituţională, este utilă pentru combaterea corupţie, doamna Prună a avut un panseu de excepţională valoare comunistă, fascistă sau ambele. Ce ne spune doamna? Că discuţia despre drepturile omului este un lux. Sfatul meu este ca premierul Cioloş să o bage în şedină mai des şi cel mai bine este să nu mai vorbească, pentru că spune numai enormităţi”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a susţinut că afirmaţiile ministrului Justiţiei merită o singură atitudine, atât din partea presei, cât şi a premierului Cioloş, ”să o demită imediat”.

”Din punctul de vedere al ALDE, să îi ceară demisia şi să o trimită la plimbare pe doamna Prună”, a afirmat Tăriceanu. 

El s-a referit şi la traseul pe care trebuie să îl urmeze Ordonanţa de urgenţă privind interceptările, după decizia Curţii Constituţionale.

”Nu trebuie discutată în Parlament, trebuie respinsă, pur şi simplu pentru că este neconstituţională (...)  iar Parlamentul să îşi intre în rol şi să propună un proiect pe care să îl adopte, care să fie în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale”, a afirmat Tăriceanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.