Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că este profund dezamăgit de faptul că propunerea din partea Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte director general, şi anume George Orbean, este ”o persoană care nu a terminat facultatea la 40 de ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt profund dezamăgit că, din Consiliul de Administraţie, nu s-a găsit a se propune decât o persoană care nu are facultatea terminată la 40 de ani. Lucrul acesta mi se pare definitoriu pentru modul în care selectăm şi numim - din fericire nu s-a ajuns la validare prin vot - dar propunem persoane care nu au nici cea mai mică competenţă pentru a ocupa acest post”, a spus Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu s-a referit şi la nominalizarea făcută pentru Consiliul de Administraţie din partea Preşedinţiei, Christel Ţopescu.

”Unul dintre membrii CA are în mod clar din partea CNSAS aziv de colaborator al fostei Securităţi. Dacă propunea altcineva, poate nu mă mira atât de tare, dar nu pot să nu mă mir că vine din partea preşedintelui României această propunere”, a spus Tăriceanu. 

El a precizat că ”aceste lucruri trebuie să fie cântărite foarte bine, pentru că, altfel, dorinţa de reînnoire a clasei politice nu rămâne decât un simplu slogan”.

”În realitate, lucrurile decurg cu totul altfel, şi să nu ne mire reacţia societăţii civile”, a mai spus preşedintele Senatului, adăugând că, deşi aceste propuneri au fost deja votate de Parlament, asta nu îl împiedică să nu remarce nişte lucruri.

”Fiecare persoană este liberă să voteze orice, dar trebuie să avem curaj să le facem publice”, a mai spus Tăriceanu.

El a amintit faptul că, după constatarea la vot a lipsei cvorumului pentru alegerea preşedintelui director general al TVR, procedura va fi reluată marţea viitoare, când a fost convocată o nouă şedinţă de plen reunit. 

George Orbean a intrat în presă în 1993, ca reporter la radio Contact Ploieşti. A lucrat ca reporter, editor, producător şi manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, între 2011 şi 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chişinău, la Jurnal Tv. În perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producător general la Media Mall. În mandatul lui Stelian Tănase ca preşedinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat funcţia de consilier, funcţie din care a demisionat.

Christel Ţopescu, soţia lui Cristian Ţopescu şi care în prezent este coordonatorul Secţiei germane din cadrul TVR, a fost propusă de către preşedintele Klaus Iohannis în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

CNSAS a emis în anul 2011 o adeverinţă în care se arăta că, în anul 1987, Christel Ungar (în prezent Christel Ungar Ţopescu) a fost recrutată de Securitate, în perioada în care era studentă la Facultatea de Filologie din Iaşi, pentru supravegherea informativă a colegilor şi pentru cunoaşterea activităţii rectorului vest-german. Aceasta a avut şi un angajament semnat cu Securitatea sub numele conspirativ ”Laura”. CNSAS a identificat şi informaţii transmise de aceasta Securităţii, însă a constatat că elementele constatate nu se circumscriu OUG 24/2008, astfel că acesteia ”nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.