Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de coronavirus, considerând că acesta ar fi un gest de responsabilitate. În ceea ce priveşte alegerile anticipate, dorite de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, liderul ALDE afirmă că, în condiţiile actuale, sunt ”un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Eu vă spun altceva, nu numai că alegerile anticipate sunt, în condiţiile acestea, un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate; mai mult de atât eu vă spun că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus ca să fim responsabili până la capăt. Pentru că, în toate ţările vedeţi ce se întâmplă, măsurile care se iau sunt de a anula întâlnirile publice unde se adună sute, mii de persoane tocmai pentru a frâna diseminarea virusului, iar noi ne gândim la alegeri anticipate unde să aducem, eventual, şi pe românii din străinătate din zonele din Italia, să îi aducem şi pe ei în secţiile de vot, nu neapărat de acasă, ci din străinătate, unde riscurile sunt, în momentul de faţă, foarte ridicate, probabil mai ridicate decât cele din România. Este propunerea pe care o fac, o propunere care cred că este responsabilă şi care ar trebui să fie tratată cu maximă responsabilitate de cei care azi conduc guvernul, chiar şi interimar, chiar şi de preşedinte, care văd că împinge în direcţia opusă în aşa fel încât în loc să minimizăm riscurile şi posibilitatea de diseminare a virusului, facem exact lucrurile pe dos”, a declarat Tăriceanu la România TV.

El a argumentat că mulţi oameni vor merge la secţiile de vot, vor interacţiona cu ceilalţi, vor atinge ştampilele de vot, iar a doua zi în sălile respective se vor desfăşura cursuri, cele maimulte secţii de votare fiind în şcoli.

”Imaginiaţi-vă puhoiul de lume care merge la secţiile de votare, unde trebuie să dai actul de identitate, să iei ştampila. Vă imaginaţi că cineva stă să le sterilizeze între astfel de operaţiuni, înaintea venirii următoarei persoane? (...) Un mediu perfect, dar perfect de răspândire a epidemiei. Vreau să vă mai întreb ceva: a doua zi după alegeri, luni dimineaţa, începe şcoala. Copiii vin la şcoală. Părinţii nu ştiu dacă vor fi foarte confortabili să ştie că pe acolo au trecut 5000 de persoane sau 3000 de persoane care au votat şi care, poate, există riscul ca unii dintre ei să fie infectaţi cu coronavirus. Credeţi că există posibilitatea ca în toate şcolile din Bucureşti, duminică noaptea spre luni dimineaţă, să se facă o dezinfecţie generală şi eficientă?”, a afirmat liderul ALDE.

Alegerile locale ar urma să fie organizate cel târziu în luna iunie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.