Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aminteşte că astăzi se împlinesc 74 de ani de când Winston Churchill a pierdut alegerile după ce îşi condusese ţara la victorie, dar a continuat lupta şi la următorul scrutin a revenit la cârma ţării. Tăriceanu spune că sunt două lecţii aici: nu mereu cei care iau voturile le şi merită şi să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.

„De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, încheie Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.