Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat joi programul de candidatură „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti” prin care propune ca oraşul să renunţe la sistemul de termoficare centralizat, care este unul păgubos, iar banii să fie folosiţi pentru a subvenţiona achiziţia de centrale individuale de apartament. Liderul ALDE, care candidează la Primăria generală a Capitalei, mai vine cu măsura gratuităţii pentru transportul public şi spune că trebuie să existe benzi speciale pentru autobuze şi să fie încurajată deplasarea cu bicicleta, trotineta electrică, scuterul electric, pentru a decongestiona traficul în Bucureşti. El mai doreşte ca oraşul să aibă un sistem de management integrat al traficului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bun venit la lansarea programului şi candidaţilor ALDE pentru Primăria Generală şi pentru primăriile de sector. Nu am ales acest decor întâmplători, ci intenţionat pentru a vedea cum arată Bucureştiul, care sunt soluţiile de acum peste 30 de ani pe care le-a folosit Capitala şi care au rămas, din păcate, tot aceleaşi. Suntem prizonierii aceluiaşi sistem de încălzire şi distribuire a apei calde centralizat. Din păcate, în toţi aceşti 30 de ani s-a investit foarte puţin pentru modernizarea lui. S-au investit încât s-au făcut 260 de kilometri din totalul de 4.000 de kilometri de conduce magistrale, cele pe care le vedeţi aici, care pleacă de la centrala de al Grozăveşti şi 3.000 de kilometri de conducte de distribuţie, conductele secundare. Dacă facem un calcul aproximativ, în 30 de ani s-au făcut 260 kilometri, ne trebuie nu mai puţin de 480 de ani ca să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti. Aţi auzit bine – 480 de ani, în ritmul acesta şi cu nişte sume uriaşe pe care nu le avem. Ce rezultă? Bani îngropaţi pentru că aceste conducte trec în subteran, pierderi uriaşe pe sistem. În fiecare an lucrări de reparaţii sau modernizare care lasă fără apă caldă sute de mii de bucureşteni”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la evenimentul de lansare a programului de candidatură.

El a adăugat că vrea ca Bucureştiul să renunţe la sistemul centralizat de termoficare, aşa cum au făcut multe alte oraşe.

„Totuşi se persistă în folosirea acestui sistem. Buucureştiul este printre ultimele oraşe din ţară care mai foloseşte acest sistem centralizat. Marea majoritate a oraşelor care au avut sistem centralizat de termoficare au renunţat la el. Ceea ce vă propunem astăzi, spre deosebire de contracandidaţii noştri, este să renunţăm la acest sistem şi să folosim banii mult mai util, mult mai eficient. În loc să îngropăm banii aceştia în pământ, în ţevi, să folosim banii aceştia pentru a subvenţiona achiziţia de centrale individuale de apartament”, a completat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu vine şi cu măsuri pentru decongestionarea traficului în Capitală.

„Soluţia este gratuitatea transportului în comun. Trebuie benzi dedicate transportului comun. Finalizarea urgentă a Centurii Capitalei şi încurajarea transportului cu biciclete, trotinete electrice, scutere electrice care vor contribui esenţial la decongestionarea traficului din Bucureşti Trebuie un sistem de management integrat al traficului care reduce cu 25 până la 30% timpul petrecut în trafic. Decalararea programului de lucru al angajaţilor şi a programului de începere a şcolilor, cum se întâmplă peste tot în Europa”, a conchis liderul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.