Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la bilanţul MAI, că Ministerul de Interne nu a încercat să facă „jocuri politice” şi nu a făcut „abuz de putere”, ci a acţionat cu respect pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, spre deosebire de alte instituţii de forţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca liberal şi susţinător al democraţiei, vreau să vă felicit pentru că, deşi reprezentaţi un minister care dispune de mijloace de forţă, aţi acţionat cu respect pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Spre deosebire de alte instituţii de forţă, iată, MAI nu a făcut abuz de forţă. O Românie sigură este o ţară în care cetăţeanul se simte protejat de instituţiile statului şi nu este victimă a abuzurilor. Este un pact pe care toate instituţiile din România trebuie să-l facă şi pe care MAI l-a făcut deja”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că, într-un stat normal, instituţiile de forţă nu îşi etalează trofeele şi nu fac defilare prin faţa cetăţenilor.

„În mod paradoxal, faptul că Poliţia, Jandarmeria sau alte structuri ale MAI nu au statutul de vedetă media arată că vă faceţi treaba cum trebuie. Într-un stat normal, instituţiile de forţă nu îşi etalează trofeele obţinute, nu fac defilare prin faţa cetăţenilor sau prin faţa media”, a completat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a susţinut că MAI nu a încercat să facă jocuri politice, spre deosebire de alte instituţii de forţă.

„Apreciez că, spre deosebire de alte instituţii de forţă, structurile MAI nu au încercat să facă jocuri politice. Drumul spre normalitate, despre care s-a tot vorbit de la începutul acestui an, are la bază o colaborare între instituţiile statului, un respect între acestea şi nu o pândire după colţ”, a afirmat preşedintele Senatului.

El a mai declarat că românii trăiesc într-un stat în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate.

„Ca liberal, cred că este foarte bine că românii trăiesc într-un stat mai sigur (...) dar este rău că trăiesc într-un stat în care drepturile şi libertăţile lor individuale au fost des încălcate de anumite instituţii ale statului. Sper că activitatea MAI va fi luată ca exemplu şi de către alte instituţii al căror principal obiectiv ar trebui să fie acela de a apăra interesele cetăţenilor şi drepturile acestora”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.