Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că formaţiunea sa va fi reprezentantă în comisia anunţată de Liviu Dragnea care va superviza activitatea Guvernului şi a subliniat că în Executiv nu vor funcţiona două echipe separate, a fiecărui partid, ci va fi una singură, care va colabora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În actualul Guvern nu vor funcţiona două echipe, o echipă a PSD şi o echipă a ALDE. Viitorul Guvern va fi o singură echipă, Guvernul României, punct. (...) Comisia va fi una în care vom avea şi noi reprezentanţi şi care va trebui să urmărească punerea în aplicare a programului de guvernare şi cred că acest lucru este foarte bun", a spus Tăriceanu.

El a precizat că ALDE nu va avea o comisie separată de supraveghere a activităţii Guvernului, ci va participa la cea propusă de PSD.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat dacă este de părere că preşedintele Klaus Iohannis s-ar putea împotrivi vreunuia dintre miniştri, Tăriceanu a explicat că şeful statului nu are "pârghii" constituţionale să blocheze un membru al Guvernului atunci când se formează Cabinetul.

"Din câte ştiu, preşedintele - şi nu mă înşel în această privinţă - nu are un rol în definirea structurii Guvernului şi a echipei guvernamentale. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie faţă de preşedinte. Echipa guvernamentală şi programul sunt prezentate de prim-ministru în faţa Parlamentului, care dă votul de învestitură. Legitimitatea este dată de Parlament pentru întregul Guvern", a spus el.

Tăriceanu a comentat şi prezenţa în Guvern a lui Meleşcanu, spunând că este probabil cel mai bun profesionist pe domeniul politicii externe din România.

"Domnul Teodor Meleşcanu este în momentul de faţă, cred, fără să fac niciun fel de exagerare, personalitatea din domeniul politici externe cu cea mai mare experienţă şi cu cel mai mare prestigiu pe care o are România în acest moment", a spus el.

În privinţa lui Toma Petcu, propus pentru Ministerul Energie, Tăriceanu a spus că el are experienţă administrativă şi politică, conducând Administraţia Apele Române şi fiind preşedinte al organizaţiei ALDE Giurgiu, a doua ca rezultate în urma alegerilor parlamentare.

ALDE va fi reprezentat în Guvern de Daniel Constantin (vicepremier şi ministru al Mediului), Teodor Meleşcanu (ministrul Afacerilor Externe), Graţiela Gavrilescu (ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul) şi Toma Petcu (ministrul Energiei).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.