Copreşedntele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis premierului Dacian Cioloş, în calitate de senator, o interpelare în care cere să afle câte interceptări au avut loc în ultimii trei ani, câte au fost în baza unui mandat de siguranţă naţională şi cât au costat aceste investigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Care este numărul cetăţenilor români cărora le-au fost interceptate şi înregistrate comunicaţiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale în 2014, 2015 şi în 2016 ? Câte interceptări şi înregistrări s-au făcut, pe baza unor mandate pentru siguranţă naţională, în anii 2014, 2015 şi 2016, emise pe numele cetăţenilor români ? Care este costul mediu lunar în anii 2014, 2015 şi 2016 pentru interceptarea telefoanelor şi a calculatoarelor personale ? Care este costul lunar, în anii 2014, 2015 şi 2016, pentru realizarea de stenograme ca urmare a transcrierii interceptărilor ?", întreabă Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat al Senatului.

Liderul ALDE vrea să afle şi ce măsuri a luat Ministerul Justiţiei pentru a "preveni scurgerea premeditată de informaţii confidenţiale" în spaţiul public, din partea procurorilor, în cazul dosarelor aflate în instrumentare.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marţi, la B1 TV, că el insuşi a fost interceptat în baza unui mandat de siguranţă naţională în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.