Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la PSD să se concentreze pe agenda publică, argumentând că oamenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe se fac pe săptămână, câte şedinţe face guvernul sau câţi miniştri are guvernul. El a apreciat că oamenii vor creştere economică şi locuri de muncă, motiv pentur care activitatea coaliţiei trebuie să se concentreze asupra acestor aspecte, nu pe dispute sterile şi dăunătoare pentru percepţia asupra actului de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fac un apel colegial la cei din PSD, având în vedere că suntem parteneri în coaliţie, deci în calitate de partener în coaliţie, fac un apel la cei din PSD care sunt frământaţi, probabil fiecare având motivele bine justificate, de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere - aceasta este şi abordarea mea şi de aceea îmi permit să dau acest sfat - pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe facem pe săptămână, câte şedinţe face guvernul, câţi miniştri are guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament şi de calitatea actului de guvernare", a declarat marţi Tăriceanu.

El a susţinut că "oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de viaţa de zi cu zi, cetăţenii doresc să resimtă creşterea economică în buzunarele lor, oamenii doresc ca economia să performeze".

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Oamenii vor să vadă că guvernul şi coaliţia asigură creştere economică, creşterea economică înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, din fericire, cifrele relative la şomaj arată o scădere în continuare a şomajului şi un nivel scăzut al şomajului, deci oamenii vor să vadă locuri de muncă mai bine plătite, venituri mai multe, fie că e vorba de cei care sunt angajaţi, fie că e vorba de cei care sunt pensionari, vor să vadă servicii mai bune de sănătate, educaţie mai performantă, grijă faţă de mediul care ne înconjoară şi o infrastructură de calitate fără ca să fac o listă exhaustivă a preocupărilor cetăţenilor", consideră preşedintele Senatului.

El a apreciat că tocmai din acest motiv activitatea nu trebuie să se concentreze pe dispute sterile, fără însă a contesta dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere.

"Pe acestea ar trebui să ne concentrăm şi nu pe dispute care, uneori le calific drept sterile, nefolositoare, mai mult de-atât cred că dăunătoare pentru percepţia actului politic şi actului de guvernare pe care îl exercităm împreună. Nu contest dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere. Din contră, şi democraţia internă şi libertatea de exprimare sunt esenţiale pentru calitatea actului politic în general, a politicilor în general", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.